2011-01-15 27 瀏覽
是日同朋友食飯為慶祝過左都一段時間既生日(XD),多謝朋友特登去左CWB Carousel 買蛋糕俾我食,仲要知道我未食過,真係好聰明呀。朋友買左兩款,分別係Chocolate banana ball & Caramel Hazelnut Cake,由於餐廳要等位,我地兩個就選擇左坐係中環既長櫈度邊食邊等.....先食Caramel Hazelnut Cake,第一口食落覺得味道唔會太甜,但再一直食就覺得無咩榛子味,如果榛子味濃D相信會好食好多。蛋糕幾鬆軟,餅底亦脆脆地,中間有DD焦糖味,但總括味道都係淡左DD。之後就係Chocolate banana ball,banana幾時都係我既最愛,仲要加埋朱古力,我一定唔會覺得難食的。講真,我真係覺得幾好味,首先朱古力味道好香濃,蛋糕質感好濕潤,而且仲幾重酒香添。加埋中間既香蕉好甜,味道好夾真係幾好食~~眨眼清左呢兩件蛋糕,我地就乖乖的繼續等位啦,多謝朋友遲來既心意,仲要你特登落cwb買,辛苦你啦。=)))
多謝朋友特登去買俾我食
朱古力香蕉波好味