2024-04-27 14 瀏覽
今日去彩雲揾完朋友,自己一個諗住附近快食個晚餐,經過見到以前嘅冬菇亭翻新咗,有一間叫「岱民潮州打冷 」嘅餐廳入面光猛企理就入咗去食。呢間茶餐廳除咗小菜之外,原來仲有打冷、打邊爐同呢期好興嘅雙餸飯。今日得一個人食唔到好多餸,我淨係嗌咗個乾炒牛河同凍奶茶,乾炒牛河炒得幾夠火候,啲色上得幾靚,香得嚟又唔會太油膩,牛肉亦都唔會炒到好老,食落仲有少少肉汁;凍奶茶嘅奶同茶個比例適中,唔會太重奶味,茶都唔會好澀。以屋邨餐廳嚟講,食物質素唔差,住附近平時又唔想煮飯嘅話,呢到不失為一個唔錯嘅選擇。📍黃大仙清水灣道45號彩雲(一)邨商業大樓二座1-4號熟食檔位位置就腳:🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

位置就腳:🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊