2019-07-21 147 瀏覽
我第一次食西班牙菜的廚師發板, 好有驚喜, 睇得出廚師好有心思, 由菜式食材選料到擺碟都好用心。我先叫左杯 pussy foot ( orange juice, pineapple juice , grenadine) ~ 雖然唔係d 咩野特別飲品, 但係真係好飲呀。第一道菜係海鮮併盤 ~ 主角係翡翠螺同聖子, 一上枱第一個感覺好靚, 用左木手飾盒作碟, 加埋飾品配襯, 唔捨得食呀。 第二道係魚~ 用左比目魚同雪魚配上西班牙薯仔醬汁, 感覺佢輕煎過好香口, 魚肉質好滑, 好夠味。👍🏻👍🏻👍🏻第三道係慢煮牛腩手工包即叫即蒸, 慢煮48個鐘, 呢道菜我食到lam lam 脷 呀,真係好好食, 再去都一定點, 推介大家, 必食。第四道係西班牙小羊肩, 好"林" 好juicy, 喜歡食羊的朋友唔好錯過呀。第五道係甜品定藝術品?廚師是傻的嗎?

第五道係甜品定藝術品?廚師是傻的嗎?