2010-06-20 10 瀏覽
我第一次去公司附近呢間彩雲軒食晏,因為稻香係隔離嘛,稻香平D嘛,但今次去完彩雲軒我會再去因為:今次我地食左, 叉燒腸粉, 檸蜜叉燒包,叉燒餐包,炸白飯魚,煎蘿蔔糕,午市孖寶,蝦餃。大部份的野食都中規中距,唔會話難食,但又未至於好好食,但至少同個價錢係符合既,不過個檸蜜叉燒餐包真係幾奇怪,因為佢係用檸蜜為叉燒調味,但味道唔係好夾.好似食緊檸汁雞加舊叉燒咁..不如普通叉燒餡好過啦。 午市孖寶我地叫左一個小炒王加雞湯麵,個小炒王好得,好惹味,有炸菜,碎豬肉,豆腐粒,青椒粒等等好好味夠入味最好送白飯。甜品我地叫左心太軟~估唔到酒樓都有心太軟食~一來到,看個樣仲以為無料到,點知一劏開,隻心太軟就爆醬~!!!! 超正,熱辣辣~~~!!! 而且唔會太甜,仲好大隻喎,一個人真係食唔晒,佢都只不過承惠二十大洋~咁既水準,真係就咁去到食個心太軟都好丫~而呢個亦係我會再去的原因啦~

2010-06-09
  • 心太軟