2024-02-29 222 瀏覽
之前lunch食過午市套餐,一試難忘,於是約埋幫friends來食晚餐📍水煮龍蝦🦞之前水煮魚食的多,沒想到還有水煮龍蝦,當然要試試,果然都讚不絕口,肉質鮮嫩又入味,最後全部食光光📍辣子軟殼蟹🦀️這款軟殼蟹太適合我們本身喜歡食螃蟹但又不想撥殼的人,可以直接一口一个螃蟹肉可太幸福啦,得到大家一致好评📍干煸肥肠🐷肥腸脆辣椒香,真係又辣又过瘾,連平時不怎麼食肥腸的朋友都忍不住試食話贊📍麻婆豆腐之前lunch食過,今次特意點了給朋友試下,超級下飯,朋友都話冇的輸,仲話之後每次來都會叫,哈哈📍麻辣烤魚🐟老闆話係清江魚,都幾入味,魚都好好食,最重要的是食完魚仲可以煮碗老闆親手做的手工刀削麵,吸了湯汁的麵筋道又有嚼頭,可真是太好吃了😋我們忍不住煮了三碗,沒來得及拍照就已經食落肚📍家常茄子🍆大碗花菜🥦黑松露蝦球🦐因為還有小朋友,就點了幾個不辣的菜,沒踩雷,連平時不愛吃蔬菜的都對大碗花菜豎起大拇指👍脆香可口,大小朋友都爭住食📍手工水餃🥟還在農曆新年期間,正好看到有手工水餃就叫來應應景,這餐食的好滿足聽說年後剛剛轉咗新餐單,選擇還挺多,下次要試試金湯安格斯牛小排和麻辣香鍋😘

📍水煮龍蝦🦞
水煮龍蝦