2023-12-01 7 瀏覽
今晚和朋友專程嚟到諾士佛臺1號8樓的啤啤Bear韓國餐廳食晚飯!𨋢門一開就會見到五光十色嘅招牌十分搶眼,進入門口仲見到一隻超過兩米高嘅藍色啤啤熊公仔歡迎我們!而望向右邊還以為自己到了冒險樂園一樣!竟然有籃球機、打鼓機等等嘅電子遊戲機!睇清楚原來全部都只係餐廳嘅裝飾物!而枱櫈就係穿插喺呢啲遊戲機之間!未坐低已經不停拍照影相!真不愧為超多打卡點的韓式餐廳!坐下先點兩款餐廳馳名的菜式,就是大法芝士鐵板泡菜五花肉和番茄韓式辣海鮮湯配中華麵!可能將餐枱唔大,當放下兩個鐵鍋加火爐之後,所淨位置不多!不能再點其他菜式!那麼我們便點了BBB刨冰啤酒水蜜桃味和back to the childhood 來配中華麵和五花肉!兩杯都好好味,尤其是啤酒加水蜜桃沙冰真係好有特色!而脆脆的五花腩再加上濃濃的芝士吃起來口感豐富,肉汁四射!辣海鮮湯中的中華麵十分彈牙爽口,加上海鮮嘅鮮味食落好有特色!食完中華麵後,見湯底十分美味就再加上一個白飯,煮成茄汁粥更加徹底地享受到韓式茄汁湯的鮮味!最後再加一瓶超值的真露水蜜桃氣泡燒酒為呢個晚餐或上一個完美的句號!

,進入門口仲見到一隻超過兩米高嘅藍色啤啤熊公仔歡迎我們

!而望向右邊還以為自己到了冒險樂園一樣!竟然有籃球機

和番茄韓式辣海鮮湯配中華麵
大發芝士鐵板泡菜炒五花肉

BBB刨冰啤酒水蜜桃味

和back to the childhood
back to the childhood

白飯

,煮成茄汁粥更加徹底地享受到韓式茄汁湯的鮮味
自製蕃茄韓式辣海鮮粥

餐前小食