2024-01-06 223 瀏覽
去到呢間老字號嘅小甜甜,麻辣魚春魚卜煲真係整得嗲呀🔥!麻辣入味,魚卜滑溜,食落舌頭都即刻有響應,辣得過癮但又唔會辣到哭,好match白飯~ 金菇肥牛麻辣燙,肥牛夠嫩,金菇爽脆,同辣椒一齊燙,辣香夾襯得好貼切。麻辣豬手麵成碗望落都好惹味,豬手腍身淋漓,Q彈得好有勁,可惜就係辣得唔太夠勁,如果更加搶眼啲就更加啱我味。酥炸雲吞啖啖肉餡,炸到外脆內腍,啱晒喜愛小食嘅朋友,真係食唔停口咁解!整體黎講,小甜甜嘅川菜仲係咁有水準,平民價錢都食到勁多味道嘅選擇,下次仲會再黎探險其他菜!如果你都係個辣愛好者,呢度應該唔會令你失望。食完之後整個人都精神晒,食辣嘅快樂真係無得輸㗎!👍😋💯