餐廳: 大家樂
資訊:

2010-09-17 31 瀏覽
昨天晚上同朋友去新屯門中心朋友家,我們放工撘車入嚟新屯門中心商場睇下有咩好食,跟住見有大家樂,就嚟左呢度食啦.初初諗住食燒春雞餐,諗住新嘢試下,但係朋友話唔想食咁飽,所以就叫左一個小炒老火湯套餐,另叫左一個焗豬扒飯一齊食啦.焗豬扒飯唔使等即刻就有,加3元配凍檸水,這裏出名及好味的都始終係焗豬扒飯,都好大碟的,豬扒好淋身入味,好多蕃茄,個飯係炒飯底.朋友及我都好鍾意食呀.有些西蘭花配菜都好味.另一個小炒老火湯套餐,我地叫左通菜炒牛肉,老火湯係紅蘿蔔粟米,一個白飯,一杯熱茶,但我地都食唔到咁多飯,所以就冇要個碗飯,個湯都好大壺的,味道都好清甜及多料,我地兩個都飲唔晒,通菜炒牛肉好味呀,牛肉好淋身入味,通菜都好青綠及唔老.朋友話如果呢度有小飯優惠就仲好,因女仔的食量都唔會好大,咁可以吸引又環保.

2010-09-16