餐廳: 大家樂
資訊:

2021-10-18 163 瀏覽
星期日一班朋友練完波就對對面呢間大家樂食晚飯晚上套餐好多,連老火湯飲料等,我點左蔥油爆雞,連老火湯,茶同埋白飯,62蚊。味道很好,底食。朋友嘅雙拼都唔錯。服務業態度好好,座位亦舒服。推薦
星期日一班朋友練完波就對對面呢間大家樂食晚飯

服務業態度好好,座位亦舒服。推薦
2021-04-19 246 瀏覽
享受假期看后的一天,晨早起身,梳洗後,去附近嘅新屯門中心商場,嘆吓早餐,憑優惠券,可以平宜 $3 , 都幾好喎,節省金錢,客人有啲多,排隊付款后,找個雅座😀⋯⋯牛乳 炒蛋、腸仔 (走汁)配 火腿米粉 原價 $29.5 ,減價后$26.5米粉份量多多,食 ..剩餘少量,浪費了火腿切條狀,湯沒味精,淡淡嫩滑炒蛋..! 香 😋香腸一條厚多士一塊,金黃色 脆脆可口,查上牛油,更加好吃😊習慣性餐飲:熱奶茶,仍然保留陣陣😋味吃飽後,商場內 看看 逛逛⋯⋯然後回家

客人有啲多,排隊付款后,找個雅座😀⋯⋯

牛乳 炒蛋、腸仔 (走汁)配 火腿米粉
原價 $29.5 ,減價后$26.5

米粉份量多多,食 ..剩餘少量,浪費了
火腿切條狀,湯沒味精,淡淡
嫩滑炒蛋..! 香 😋
香腸一條
厚多士一塊,金黃色 脆脆可口,查上牛油,更加好吃😊

習慣性餐飲:熱奶茶,仍然保留陣陣😋味

吃飽後,商場內 看看 逛逛⋯⋯然後回家

2021-04-05
$26.5 (早餐)
用餐優惠
優惠券
2021-02-03 36 瀏覽
星期六放假,不想呆座在家、好無聊呀!不如出去逛逛 走動一下,當做運動,對身體好啊!由屋企行路到屯門碼頭,沿途欣賞吓風景,太好了,慢慢行 又去商場八吓、回程經開新屯門中心商場、非常疲倦,腳仔軟去太家樂 下午茶,搵個雅坐😊坐坐 休息啦蜜糖雞翼、半份西多士,奉送熱飲 $27雞全翼,烤 ...皮薄脆、啖啖肉,甜甜蜜蜜蜜糖味金黃色西多士,中間夾住花生🥜醬... 香塗上牛油及糖膠,更加滋味好吃😋可能物價指數上升,感覺這個餐份量略為小?係咪我太大食呀😀好耐冇飲熱阿華田, 特別好味喎Ok , 回家啦,非常充實的一天

星期六放假,不想呆座在家、好無聊呀!
回程經開新屯門中心商場、非常疲倦,腳仔軟
去太家樂 下午茶,搵個雅坐😊坐坐 休息啦

蜜糖雞翼、半份西多士,奉送熱飲 $27
雞全翼,烤 ...皮薄脆、啖啖肉,甜甜蜜蜜蜜糖味
金黃色西多士,中間夾住花生🥜醬... 香
塗上牛油及糖膠,更加滋味好吃😋

可能物價指數上升,感覺這個餐份量略為小?
係咪我太大食呀😀

好耐冇飲熱阿華田, 特別好味喎

Ok , 回家啦,非常充實的一天

2021-01-30
2020-11-16 47 瀏覽
收工回家,放下重物,然後去附近新屯市中心 大家樂 晚飯🥣先睇吓餐牌,有咖喱、中式小菜、羊腩、燒味及火鍋 ... 大發現,打邊爐🍲黑蒜豬骨湯 、豚肉、牛肉 選擇 大盛牛肉鍋,配盛合、菜盤、米線 $76可轉鮮茄牛尾湯,材料豐富喎⋯⋯濃郁番茄湯底,酸酸開胃牛肉鮮嫩,肥瘦均勻,幾秒就可以吃三塊班片,彈牙 蝦 、白色魚蛋、白菜豬肉餃子芝心魚腐,內藏芝士粒粒😋、午餐肉香脆魚皮,浸湯食 一流菜: 木耳、秀珍菇、南瓜片、超甜栗米件、爽脆生菜最後食滑滑米線,份量都算多,飽飽啦

收工回家,放下重物,然後去附近新屯市中心 大家樂 晚飯🥣
先睇吓餐牌,有咖喱、中式小菜、羊腩、燒味及火鍋 ...

大發現,打邊爐🍲黑蒜豬骨湯 、豚肉、牛肉
選擇 大盛牛肉鍋,配盛合、菜盤、米線 $76
可轉鮮茄牛尾湯,材料豐富喎⋯⋯

濃郁番茄湯底,酸酸開胃
牛肉鮮嫩,肥瘦均勻,幾秒就可以吃
三塊班片,彈牙 蝦 、白色魚蛋、白菜豬肉餃子
芝心魚腐,內藏芝士粒粒😋、午餐肉
香脆魚皮,浸湯食 一流

菜: 木耳、秀珍菇、南瓜片、超甜栗米件、爽脆生菜
最後食滑滑米線,份量都算多,飽飽啦

2020-11-13
我是在2019年2月8日晚上8:30到香港新界的 屯門 新屯門中心的大家樂餐廳買外賣,情況極之混亂,女經理及店員同樣不跟外賣次序執餐,比我遲購票的客人全走了,我仍在等候,對他們反映後亦沒有正面回覆及積極跟進,以後不會再光顧大家樂,因員工的混亂而浪費了我寶貴的時間!
2019-02-08
外賣自取
自問光顧過多次大家樂,但今次真係令我忿忿不平,唔寫差評唔得。事緣我朋友(我幫佢代取,所以下面用第一人稱)點咗個燴雜菜汁雞扒飯,唔需要交單入去,咁睇顯示屏等號碼啦。過咗一陣,見到顯示屏有我個號碼,但出到去水吧位係無餐取。咁就問下店員係咪可以取餐,佢答我:「唔係,我係通知你個餐要等得耐d,預六分鐘度。」好喇,我返埋位坐多陣,跟手顯示屏又見到我號碼,我再出去睇係咪取得餐,佢又答:「你唔等得食其他啦!」我就唔緊要,但你個顯示屏多次寫取餐,咁我出黎都好正常啫,出到黎又話未得,我等呢個餐等咗不下十分鐘。我明製作需時,咁店員阿姐都唔好成日禁個號碼出黎愚弄我啦!跟手有唔少食客捧埋個餐返轉頭投訴d野未熟,例如有吉列豬扒、雞扒等。果位店員阿姐毫不客氣咁串d食客:「你都係唔好食呢個,食其他野啦!」大佬,我如果要食其他野,一開始點餐就叫咗其他啦,咁我點解要揀食呢個餐?我明白煮得唔熟唔係你既問題,但你作為公司代言人,入面廚房、水吧有咩錯你都要處理。好喇,寫返我個飯……跟餐餐具好污穢,把刀仲殘留咗上一手既肉醬污跡;雜扒飯無汁,豬扒硬過香口膠,要好用力先鋸到,如果你享受鋸扒可以一試;雞扒正常可食用;凍奶茶難飲到唔知

好喇,寫返我個飯……跟餐餐具好污穢,把刀仲殘留咗上一手既肉醬污跡;雜扒飯無汁,豬扒硬過香口膠,要好用力先鋸到,如果你享受鋸扒可以一試;雞扒正常可食用;凍奶茶難飲到唔知點形容,我會講除咗凍之外,無其他野符合到凍奶茶既描述。
2019-01-18
2018-07-07 358 瀏覽
本星期冬瓜盅出場了,仲夏夜之美食!同樣是有外賣服務,包裝周到,但另一角度看,十分不環保,用很多塑膠。冬瓜盅質素保持,「厚肉」,多料,清甜。比得上酒樓的貨色。一年之中,此物與海鮮火鍋餐是夏冬兩絕。惜配搭十年如一日,都是西蘭花炒魚塊,燒味雙拼……。表面上是有7種選擇,其實很公式化,既無阿媽煮的家常風味,亦欠酒樓的師傅功架。如豉汁良瓜牛肉,很多主婦都煮得比此店好,不會太咸,並有良瓜清甘美味。菠蘿豬頸咕嚕肉較有鑊氣,色澤光鮮,熱烘烘,脆皮,令人開胃。去年獲我垂青的荷葉飯,今年大失水準,可能今年珠玉在前,吃了兩次又一居會所的佳餚吧。鮑汁比例太大,喧賓奪主,令飯太咸。雖有脆卜卜的櫻花蝦和蛋花做裝飾,映襯,仍覺得「膚色」太深。另一款更具歷史是鐵板餐,可選雪糕,派發雪糕卡待取,早年時覺得是夏日美食。在今日再嚐鐵板,兩款均形同嚼……。新西蘭牛扒不再吸引,肉味不濃郁,不鬆軟流脂,我早已被寵壞了。粟米不甜嫩,及不上kfc的。其他食材不值得一提。志在飲酥皮周打魚湯,重溫昔日的味道。當年在餐廳,多是飲周打魚湯,伴麵包以充饑。此白湯味道層次豐富,比一般紅白湯有特色。與冬瓜盅一樣,是綑綁式銷售。如可任選一餸菜,配此
本星期冬瓜盅出場了,仲夏夜之美食!

菠蘿豬頸咕嚕肉較有鑊氣,色澤光鮮,熱烘烘,脆皮,令人開胃。

在今日再嚐鐵板,兩款均形同嚼……。

粟米不甜嫩,及不上kfc的。
其他食材不值得一提。
志在飲酥皮周打魚湯,重溫昔日的味道。
當年在餐廳,多是飲周打魚湯,伴麵包以充饑。
此白湯味道層次豐富,比一般紅白湯有特色。
與冬瓜盅一樣,是綑綁式銷售。如可任選一餸菜,配此中西靚湯便好了。
  • 冬瓜盅
2018-01-02 281 瀏覽
去打邊邊, 叫左沙爹湯底, 好香, 個湯底好惹味!但料好少, 豬肉得4,5塊.... 其實都是菜, 有2粒丸, 腸好似得一條。一定要加錢先夠食....同其他快餐店相比, 就料少又貴D
去打邊邊, 叫左沙爹湯底, 好香, 個湯底好惹味!

同其他快餐店相比, 就料少又貴D
2017-07-22 214 瀏覽
去完迪迪尼返到都9點幾餐廳都已經冇咩人食野見呢個餐新出左饅魚飯鰻魚控既我點都要食下既饅魚比較薄 質地較淋 冇骨 抵讚食落去口感都幾滑 幾嫩口唔錯飯方面因爲係石鍋到 所以好快已經變左做飯焦 但我係好想食反正常既白飯 3/4都變左飯焦就..................汁方面本身都好夠 再會比多碗鰻魚汁你 係好正既事擺盤都已經好吸引快餐店既鰻魚飯 可以話已經係合格了希望會推出更加多唔同種類既鰻魚飯如果係日式既都唔錯架✨✨
去完迪迪尼返到都9點幾

希望會推出更加多唔同種類既鰻魚飯

如果係日式既都唔錯架✨✨

2017-06-23
2014-10-19 517 瀏覽
是日早上過屯門探友人,早餐選在大家樂開餐,從餐牌上揀選了北海道牛奶炒滑蛋,煎雞排,厚方包配熱咖啡。北海道牛奶炒滑蛋名符其實夠香滑炒得不老,煎雞排略嫌細了點而且煎燶了一點,厚方包則味道一般。
北海道牛奶炒滑蛋,煎雞排,厚方包
2014-10-18
2014-07-15 331 瀏覽
其實,好多香港人都食過,好唔好食?米就係平民快餐囉 今次純粹為食個快飯而黎6點起身到下午2點先食野 由於我唔食肉,但下午茶又冇全素,又冇海鮮,唯有食呢個啦 雪茶肉絲煎蛋米粉加凍奶茶+$3(爸爸飲)$25UM......好食?唔係。唔好食?又未至於。姐係點?冇好感,但未到抗拒囉!食完係咁飲水係一定米粉未熟曬,算吧蛋...呢個係最正常for me 最煩既係要挑D肉出黎其實我真係唔會比 佢佢有佢既生存理由。so far so good la
其實,好多香港人都食過,好唔好食?米就係平民快餐囉

今次純粹為食個快飯而黎
6點起身到下午2點先食野

由於我唔食肉,但下午茶又冇全素,又冇海鮮,唯有食呢個啦
雪茶肉絲煎蛋米粉加凍奶茶+$3(爸爸飲)$25
UM......好食?唔係。唔好食?又未至於。
姐係點?冇好感,但未到抗拒囉!
食完係咁飲水係一定
米粉未熟曬,算吧
蛋...呢個係最正常
for me 最煩既係要挑D肉出黎

其實我真係唔會比

佢有佢既生存理由。
so far so good la
2014-07-14
2014-05-03 183 瀏覽
是日專成來到這裡大家樂食午飯,都有幾年無來過,order义燒雞米這裡些义燒半肥thin而雞就整得特別滑汁味也夠濃,而這裡的環境也衛生,最重要就係可以飲到清潔而喜歡飲的凍奶茶。
2014-05-03
2010-09-17 31 瀏覽
昨天晚上同朋友去新屯門中心朋友家,我們放工撘車入嚟新屯門中心商場睇下有咩好食,跟住見有大家樂,就嚟左呢度食啦.初初諗住食燒春雞餐,諗住新嘢試下,但係朋友話唔想食咁飽,所以就叫左一個小炒老火湯套餐,另叫左一個焗豬扒飯一齊食啦.焗豬扒飯唔使等即刻就有,加3元配凍檸水,這裏出名及好味的都始終係焗豬扒飯,都好大碟的,豬扒好淋身入味,好多蕃茄,個飯係炒飯底.朋友及我都好鍾意食呀.有些西蘭花配菜都好味.另一個小炒老火湯套餐,我地叫左通菜炒牛肉,老火湯係紅蘿蔔粟米,一個白飯,一杯熱茶,但我地都食唔到咁多飯,所以就冇要個碗飯,個湯都好大壺的,味道都好清甜及多料,我地兩個都飲唔晒,通菜炒牛肉好味呀,牛肉好淋身入味,通菜都好青綠及唔老.朋友話如果呢度有小飯優惠就仲好,因女仔的食量都唔會好大,咁可以吸引又環保.

2010-09-16
2009-02-27 20 瀏覽
2008/10/5下午茶朋友由灣仔過來屯門找我,大家決定在這間大家樂吃個TEA。我點泰式下午茶餐,包括有麵有小食有飲品,都只是廿多元,幾抵吃。泰式牛肉米線都相當大碗,個湯底好濃色,好似好鮮美,小試一口,哇甜到上腦,還以為是自己味覺失調,飲多幾啖肯定自己無試錯,剛好朋友到達,就叫他都試試味,結論是一樣…跟手拿碗米去問經理,經理試都不試就承認廚師”落錯料”(落錯糖),可以轉其他野或者轉普通上湯,我選了後者,幾片牛肉都不錯,起碼無鞋恰恰,但始終無特式湯底陪著吃,這碗米線就沒有賣點了。炸春卷內含芽菜﹑冬菇絲及一些菜類,沒有過多剩餘油份透出來,脆卜卜,很香口,相信是第一批貨所以做得比較好。竹葉包雞下脾,去了極級油淋淋的外皮後,裡面的肉很多汁又嫩滑,很好很好。還有一個沙律不得不推介,不討好吃沙律的我近期只愛吃這個大家樂雜果沙律,第一沙律雪得夠凍沒有可怕的沙律水走出來,第二這個沙律口感粉粉的,好特別,第三用上的生果新鮮爽脆。而朋友點的公司治,餡料有蕃茄﹑煎雞蛋﹑生菜﹑火腿﹑煙肉和沙律醬,廿幾元都算豐富了,雖然是即叫即做但餡料都是冷冰冰的,多士又軟軟淋淋,莫明奇妙,伴碟的薯片都是淋劈劈貨色。一人一個餐
2008/10/5下午茶

朋友由灣仔過來屯門找我,大家決定在這間大家樂吃個TEA。

,伴碟的薯片都是淋劈劈貨色。

一人一個餐都不夠吃,叫多個餐分享吧
。就是豬扒包拼雞翼,這個豬扒包比公司治好得多
,新鮮出爐,大大個法包香脆,洋蔥香甜,豬扒肉身淋不過夾在脆卜卜法包度就GOOD FIT哂,雞翼味道惹味,肉很嫩滑,不過都是嫌不夠大隻囉。

餐飲的熱華田沖得好似熱朱古力啊,很濃郁,很難得遇到架所以飲得特別開心。
就是呢個沙律!正
改了上湯
凍~
就是呢個沙律!正
2008-02-10 15 瀏覽
*放大假第一日*訂了十點鐘去體育館打波,未夠鐘前去食大早餐先。餐牌上寫著炸菜肉絲米是用豬骨湯制作,好像很'把閉',於是就試一試。先來多士﹑炸豬扒配粟米,多士攤到凍了,我很怕這樣的,牛油塗了也不溶;炸豬扒外層雖然較多麵包糠,但內層豬扒又厚又幾有咬口,不錯;至於湯米粉,湯的味道和平時吃到的沒什麼分別,勝在夠大碗。加配杯花旗參杞子蜜,雖然淡淡地,不過一早飲這些會令人很舒服。
*放大假第一日*

訂了十點鐘去體育館打波,未夠鐘前去食大早餐先。