2024-05-02 19 瀏覽
呢間餐廳喺尖東,行五分鐘就到海邊,食飽飽行吓吹吓海風一流。餐廳裝修好光猛,感覺舒服,可以同屋企人或者朋友嚟食飯,享受家庭樂。座位之間嘅距離都好闊落,坐得好舒服,唔會覺得逼夾,可以慢慢食飯傾吓偈。菠蘿拔絲咕嚕肉HK$128,酸酸甜甜好開胃,啲菠蘿同豬肉都好新鮮,外層炸得金黃鬆脆,咬落去啖啖肉汁,配埋酸甜嘅菠蘿,真係一流!酸甜嘅醬汁包裹住每一塊咕嚕肉,令人食指大動,配飯一流。順德乾焗魚頭煲HK$198, 香噴噴,一上枱就聞到香味,魚頭肉質鮮嫩,辣味啱啱好,食得出係用心煮嘅,好惹味。魚頭嘅膠質豐富,食落口感彈牙,配埋香辣嘅醬汁,真係令人回味無窮。乾焗嘅做法保留咗魚嘅鮮味,同時帶出香辣嘅味道,令人一試難忘。灌湯小籠包HK$98 ,皮薄餡靚湯汁多,每一啖都好滿足,豬肉餡鮮甜 juicy,湯汁濃郁,係必食之選。輕輕咬開小籠包嘅皮,鮮甜嘅湯汁就會湧出嚟,配埋鮮嫩嘅豬肉餡,真係好滿足。小籠包嘅皮薄而有彈性,包裹住豐富嘅湯汁同鮮美嘅豬肉餡,每一口都係享受。