2018-08-15 1308 瀏覽
上次食過銅鑼灣分店之後覺得幾好食 今日同朋友行東角嘅時候 就再翻撻多一轉 喺午市呢啲個個打工仔放lunch嘅繁忙時段一樣受歡迎 一樣咁多人 不過相比起銅鑼灣呢度就有派籌嘅服務 等咗幾分鐘就已經可以入座就算未入過去食 亦都可以喺門口嘅大餐牌諗定食啲咩先侍應帶咗我去兩個人嘅位坐低 順便點咗個秘製特色牛骨湯河HKD62 順便加多28蚊升級多個香芒椰汁糯米飯 侍應同我推薦佢哋嘅魔法梳打 見到餐牌上面寫咗有我最鍾意嘅青檸 梗係要試下秘製特色牛骨湯河HKD62。牛肉湯聲稱煮咗超過十個鐘 配菜就有 牛肉 牛丸 牛腩 牛柏葉。 其中我認為份量比較多嘅係 牛肉 比較少嘅係牛柏葉 牛丸有兩大粒 牛腩都有幾嚿。 雖然湯底我覺得冇乜特別 不過勝在配料肉香突出 唔會有雪藏味。夾起時候 我睇錯咗以為係啲河粉未熟 見到有少少透明 食咗先知道原來係洋蔥絲來lol 河粉 洋蔥 傻傻分不清。洋蔥絲份量唔少 同牛肉湯配搭起上嚟幾夾。另外值得一讚嘅係牛肉 畀我嘅感覺有少少似生牛肉湯河嘅牛肉片 成熟狀態啱啱好唔會好老。當然要嗌埋我最鍾意嘅芒果糯米飯 因為呢度嘅椰漿絕對唔會落得孤寒 而且食起上嚟好方便 一啖一件 好似一口牛咁樣
就算未入過去食 亦都可以喺門口嘅大餐牌諗定食啲咩先
秘製特色牛骨湯河HKD62
。洋蔥絲份量唔少 同牛肉湯配搭起上嚟幾夾