2012-07-02 1503 瀏覽
約好朋友一行三人至此老店, 一去到門外就見隔離"阿龍咖哩" 好多人排隊, 可能剛出完電視推廣, 因平時兩店人流都差不多. 而我哋都照原定計劃去老店 "阿龍" , 店內都座滿客人, 侍應加老闆娘合共四人, 但只得老闆娘有能力打點一切, 因一人只會在門口拉客入店, 其餘兩人都好易送錯order 上台, 令客人有所不知所燥! 我哋order咗 咖哩蟹, 咖哩雞, 咖哩牛脯, 上送都十分快, 大約等咗5-20分鐘就全部上到台, 先後次序如下:1. 咖哩牛腩 (5分鐘)* 侍應比咗另一檯order凡我哋, 我哋食咗無耐就發覺; * 味道十分香口, 因入口便感覺到有多種不同香料, 咖哩味道好平均, 牛脯都十分霖及入味, 我哋order咗少辡, 下次可以加辡 , 正! 2. 咖哩雞 (10分鐘)* 一上檯便知,雞件以原隻雞分切在大煲內炆煮, 所以有骨及大小不一, 入口更加嫩滑人味! 3. 咖哩蟹 (20分鐘)* 好耐無食過咖哩蟹, 隻蟹都十分有肉及大隻, 上檯時部分已拷脆外殼方便食用;* 咖哩都好入味而且蟹 肉好新鮮;4. 烤餅 (30分鐘)* 即叫即做, 所以耐咗d, 用料都正宗!

1. 咖哩牛腩 (5分鐘)
* 侍應比咗另一檯order凡我哋, 我哋食咗無耐就發覺;

2. 咖哩雞 (10分鐘)

3. 咖哩蟹 (20分鐘)
* 咖哩都好入味而且蟹 肉好新鮮;

4. 烤餅 (30分鐘)
* 即叫即做, 所以耐咗d, 用料都正宗!
咖哩雞
咖哩牛腩
題外話/補充資料: 希望老闆娘可以注重吓, 店內流程管理, 因可以減少出錯 及 令客人減少煩躁感覺
2012-06-26
咖哩雞