2011-03-08 53 瀏覽
同屋企人0係元朗食飯,想搵一間靜d,少人d既地方食。去到江戶川門口,仲等緊2張木台,不過我地有6-7個人,所以接待員俾左一間房俾我地坐。論餐廳環境,比較黑暗,選擇坐房會較安靜同埋舒服d,服務員態度唔錯,一開始就幫我地倒茶同落單,我地個個都係第一次0係度食,所以好多野都係見餐牌個名而揀。每度菜約等8分鐘左右,壽司: 合格,但未算十分驚喜。壽司拼盤亦只屬普通款式。刺身: 拼盤只有三文魚同鮮帶子,味道幾新鮮,盤底亦放滿冰粒保持刺身既鮮味。日式燒餅: 味道ok! 約有6吋大小,份量反而未夠6人以上食,但燒得ok,若果再減少油膩會仲好味。炒年糕: 反而呢個就遜色左少少,汁既味道唔夠濃,浪費左年糕既彈口。燒三文魚: 呢個最突出,雖然本身三文魚點煮都好味道,但係呢度燒得皮夠脆,而且油份唔太多,擠少少檸汁連埋白蘿蔔一齊食,味道好好!燒銀雪魚: 魚身夠肥,好多魚油,味道亦可接受。呢度唔算係一間味道好好味既日式餐廳,但係論價錢較平民化,而且坐房既環境亦幾岩一班朋友聚餐,所以今晚都食得幾開心!由其特別會推介呢度既燒身同刺身。
餐紙
同屋企人0係元朗食飯,想搵一間靜d,少人d既地方食。
我地個個都係第一次0係度食,所以好多野都係見餐牌個名而揀。

每度菜約等8分鐘左右,
壽司: 合格,但未算十分驚喜。壽司拼盤亦只屬普通款式。
燒銀雪魚: 魚身夠肥,好多魚油,味道亦可接受。
呢度唔算係一間味道好好味既日式餐廳,但係論價錢較平民化,
而且坐房既環境亦幾岩一班朋友聚餐,所以今晚都食得幾開心!
由其特別會推介呢度既燒身同刺身
2011-02-01
餐紙
  • 燒物,三文魚刺身