2010-12-12 23 瀏覽
見到 openrie 好評如潮又有D friend 試過話幾好所以專登由香港仔揸車入去! 路程雖遠但值得!本來影咗好多相但係唔知係米張記憶卡壞咗,搞咗好耐都唔得! 嬲死............安排座二樓, 裝修幾好幾舒服!果日我地四個人, 本來叫咗好多嘢。好彩店員過來題醍我地D 食物比較大碟同埋原來四人或以下係可以雙拼嘅,如果唔係肯定食唔唒!食物如下:湯底:四川麻辣 拼 蕃茄莞茜豆腐 (麻辣超正好夠味而不油,唔會好似同返大陸食果D 咁,好多油好唔健康)例牌手切牛頸脊$119 ( 真係好好食又林又夠肉味,而且唔會切得好薄,啱啱好! 兩個人食所以叫例牌但係都幾多!讚!)青班魚半條$180 (店内有大魚缸有幾多海鮮,D 青班條條好大條, 好新鮮好滑! 四個人半條啱啱好!必食推介!)蝦丸拼象拔丸 (唔記得幾錢應該大約$60 有12粒。足料! 又係必食!)生蝦刺身$148 (8隻 超新鮮! 唔似泰國菜果D 雪藏蝦)生抄糯米飯$89 (哩個就真係我食過最好嘅! 唔識講! 自己試下就知)炸蝦餅 (大約$50, 好食! 好食!)另外點咗D 配料,都好新鮮! 印象最深刻係粟米, 因為好甜!埋單約$9

安排座二樓, 裝修幾好幾舒服!

食物如下:

炸蝦餅 (大約$50, 好食! 好食!)

埋單約$900 二百幾一位 超值超滿足! (仲有張$80 現金卷比你下次用)
2010-11-22