2021-04-21 86 瀏覽
今日喺旺角嗰頭食完飯,經過呢間甜品店嘅門口見到好多人排隊,未試都知係好味嘅甜品店😂💚 地獄火焰雪山上次食火焰雪山已經係去旅行嘅事🤣食火焰雪山最興奮嘅就係點火嘅一下,店員會喺點火之前會熄哂全店嘅燈,淋上酒之後再點火,雪山嘅外面係蛋白霜,甜度啱啱好,入面係心太軟同一球雲呢拿雪糕,一切開心太軟,入面嘅朱古力漿即刻流晒出嚟(睇片!!!),熱嘅朱古力漿+微甜嘅蛋白霜+凍冰冰嘅雪糕,三樣嘢加埋一齊食真係超正!!!! 但係唔飲酒嘅人可能會唔鍾意,因為酒味都幾重。💚榴槤鬆餅兩塊鬆餅都好鬆軟,而且好有蛋味,榴連醬好香好重榴連味,而且食到一絲絲嘅果肉,微熱嘅鬆餅加上雲呢拿雪糕同榴連醬,夾得黎又唔會覺得好heavy😋味道: 🌕🌕🌕🌕🌑服務: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢: 🌕🌕🌕🌖🌑環境: 🌕🌕🌕🌖🌑📍 甜牙牙 (旺角)旺角廣華街3號百利達廣場地下4號舖#tiufufoodie在旺角 #hkfoodie #hkfoodlover #食到旺角 #旺角美食 #香港foodie #食好西 #香港食評 #香港食好西 #foodlover #hkig #hkigfoodie #美食 #美食攝影好味 #旺角 #旺角甜品 #火焰雪山

地獄火焰雪山

💚 地獄火焰雪山
榴槤鬆餅

💚榴槤鬆餅

味道: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務: 🌕🌕🌕🌕🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌖🌑
環境: 🌕🌕🌕🌖🌑

📍 甜牙牙 (旺角)
旺角廣華街3號百利達廣場地下4號舖

#tiufufoodie在旺角 #hkfoodie #hkfoodlover #食到旺角 #旺角美食 #香港foodie #食好西 #香港食評 #香港食好西 #foodlover #hkig #hkigfoodie #美食 #美食攝影好味 #旺角 #旺角甜品 #火焰雪山 #拍拖好去處 #香港好去處 #香港staycation #pancake #情侶打卡 #情侶好去處
地獄火焰雪山
榴槤鬆餅