2022-12-19 65 瀏覽
我和朋友去行完apm,時間又差不多晚飯,而且都有啲肚餓,咁就去咗亞太中心搵食,上到三樓就見到Dodam Chicken門面好靚好有韓國feel,咁就入去坐下啦,估唔到仲有窗口卡位坐,坐落都好舒服;個餐牌有好多圖片,真係看圖點菜啦!咁我哋好快趣咁就點咗個雙重芝士麵包辣烤雞,同埋一個招牌沙律;個沙律嚟到嘅時間上面洒滿芝士粉,食落都好香口,啲菜都好新鮮,要嚟醒醒個胃,就最啱;嗰個火山包芝士雞嚟到嘅時候都幾特別,中間個包原來用提子麥包做嘅,食落都甜甜地,幾有趣;啲雞粒都算淋,加埋啲韓式辣醬和年糕做配菜,食落辣辣地甜甜地;仲有一細碟嘅酸蘿蔔;食落啲雞都有啲辣但係有酸蘿蔔送返,就完全唔會傷胃;整體嚟講啲嘢食都幾好食,環境都唔錯,真係有少少覺得去咗韓國嘅感覺。
酸蘿蔔
韓式年糕