2022-12-07 1939 瀏覽
之前weekend 經過好幾次都無開 今日黎開灣仔就黎食lunch平日1430去到 無乜人 都坐得寬敞即刻叫杯奶茶先奶茶通俗學Milktealogy 提過幾次德如 以為佢啲奶茶實無死啦最期待既奶茶竟然難飲 (已經唔係普通茶餐廳既水平) 真係有啲失望茶青味好明顯 奶唔夠 如果合埋眼都唔知飲緊奶茶 如果同我講 我係飲緊普通茶紀一坐低就比杯紅茶你飲果啲 我都信不過網上話德如轉過手 可能食物質素有改變都唔出奇見openrice好多人介紹佢個豬扒 唔錯既 幾入味同鬆軟但係佢啲飯唔夠熱 食左一陣就開始凍 而且好硬身就唔係好得啦德如無午市/下午茶套餐 散叫都要total 60-70 一個人 不過都平過星街月街果堆西餐/cafe既係附近住/工作的確唔錯既選擇 不過我下次就算去開灣仔都唔會突登過黎食啦同樣價錢 出面好多茶餐廳都交到貨 另外佢啲凳非常難坐 只係承載到半個pat pat既硬木凳 坐得耐會腰痠背痛
平日1430去到 無乜人 都坐得寬敞
即刻叫杯奶茶先