2021-12-31 2183 瀏覽
岩岩去完灣仔打疫苗,無咩胃口,於是就試下喱間開業好多年既老店東方小祇園(齋菜)佢完全係配得上素食專家喱個頭銜,好食過大佛果間多多聲😂齋魯味併盤有幾款係幾好食既,例如係甜酸齋酸酸甜甜好開胃,齋燒鵝個汁好醃得好入味,素鴨個皮炸得好香口,小小油不過可以接受,其他就一般羅漢齋炒麵$80個羅漢齋汁煮得好入味,冬菇同豆腐既份量都好多,配埋個炸左既炒麵底,脆得來又淋淋地,好好食翡翠法輪卷$100佢個皮炸到金黃色很薄脆,配埋個紫菜金菇菌,帶小小咸香味,好好食我非常推介大家來試小衹園,因為以往齋菜比人個感覺就係淡而無味無咩款式老人家先鐘意食,但係小衹園佢把齋菜煮得出神入化,設計左百幾款齋菜供大家享用,真係食極都食唔厭,同埋佢真係煮得好好食,唔會淡口,完全顛覆左大家對齋菜既黑板印象!推介職員都好nice,會主動同我地閒聊,又問我地岩唔岩食,好有老店情懷的感覺,就是那種住屋村會同鄰家小孩打招呼放學一起玩果種I will be back

佢完全係配得上素食專家喱個頭銜,好食過大佛果間多多聲😂

齋魯味併盤

羅漢齋