(非會員)
2008-04-14 1 瀏覽
本人經常同女朋友到荃灣食完飯後就會去路德圍一間小樽既糖水舖食糖水既~但係越食越難食所以就行過小小去左一間叫招記甜品既地方試la~呢間野入面好迫所以我地選擇坐出面~坐地後有個好好服務態度既人過黎介紹佢地呢到有咩特別野食~佢d態度一流ar~香港旅遊業靠呢d~好講返食先~佢介紹左個芒果腸粉比我地我一聽嚇左一跳好驚唔好食~~就叫佢黎試下~一試之下原來真係好食~價錢又唔係貴物超所值~跟住佢又介紹另一樣野~叫做<招牌特飲>喎出到黎我好奇地問點解飲品唔係杯上我以為黎錯野跟住佢話呢個係特式所以用左碗上個賣相好得~飲落去酸酸味味好正好解渴~到我女朋友佢介紹左杯台式飲品比我女朋友叫做<北海道雪香>今次呢個係用杯上ga~面頭有d麥片既野~飲落好重香芋味中意飲香芋既朋友實鐘意ar~我地坐到好夜~又口痕想食d野見到餐牌有兩隻小食吸引到我~炸燒賣炸雞翼~叫左之後等好耐原來係即叫即炸~好夠新鮮~佢地有辣有唔辣而我好鐘意食辣叫左辣~佢個燒賣炸得好夠脆~唔錯~雞翼好香佢地自己搵師父葉過先拎落去炸所以好香~食落有d辣~好味ar~我地就係食左咁多野~埋單計數就100蚊有找只雖90蚊ja~都抵
呢間野入面好迫所以我地選擇坐出面~坐地後有個好好服務態度既人過黎介紹佢地呢到有咩特別野食~佢d態度一流ar~香港旅遊業靠呢d~好講返食先~佢介紹左個芒果腸粉比我地我一聽嚇左一跳好驚唔好食~~就叫佢黎試下~一試之下原來真係好食~價錢又唔係貴物超所值~跟住佢又介紹另一樣野~叫做<招牌特飲>喎出到黎我好奇地問點解飲品唔係杯上我以為黎錯野跟住佢話呢個係特式所以用左碗上個賣相好得~飲落去酸酸味味好正好解渴~到我女朋友佢介紹左杯台式飲品比我女朋友叫做<北海道雪香>今次呢個係用杯上ga~面頭有d麥片既野~飲落好重香芋味中意飲香芋既朋友實鐘意ar~我地坐到好夜~又口痕想食d野見到餐牌有兩隻小食吸引到我~炸燒賣炸雞翼~叫左之後等好耐原來係即叫即炸~好夠新鮮~佢地有辣有唔辣而我好鐘意食辣叫左辣~佢個燒賣炸得好夠脆~唔錯~雞翼好香佢地自己搵師父葉過先拎落去炸所以好香~食落有d辣~好味ar~我地就係食左咁多野~埋單計數就100蚊有找只雖90蚊ja~都抵食~以後會係呢條街選擇食呢間~