2022-07-14 240 瀏覽
依間餐廳喺元朗廣場已經開咗好耐啦,一直想試下~ 打開餐牌其實唔算有太多選擇,都係沾麵同埋拉麵為主 主要嘅分別都係在於個湯底。本身叫咗$90嘅增量叉燒沾面,因為加雞蛋要加$13 雖然好鍾意食糖心蛋都忍痛冇叫到。點知後來發現原來餐廳有一個餐只係115蚊 就已經有一個沾麵連三塊叉燒🐷 一隻糖心蛋🥚 三隻餃子🥟 仲有飲品添! 即刻問侍應可唔可以轉,好彩佢都應承~同好多拉麵店一樣,你都係可以選擇麵既軟硬度,呢度仲可以揀埋麵嘅溫度😝 第一啖當然係試吓沾面嘅靈魂-湯啦 超濃厚既質感🥹 一啖湯一啖麵超正,而且湯入邊有好多配料,連大大嚿叉燒肉粒都有 麵嘅質感係有少少咬口好有彈性 叉燒亦都肥瘦適中有肉味,蛋嘅話就自己睇圖片🤣 簡單黎講 雖然佢冇好特別嘅配菜,但每一樣配料都做出水準,係一間感覺好踏實嘅拉麵店,食完之後我連個胃都好踏實😗 份量好足夠超級飽😝 有機會嘅話好想來試埋佢嘅炸雞🍗

有機會嘅話好想來試埋佢嘅炸雞🍗
  • 特製沾麵