2009-07-19 26 瀏覽
契女生日就到, 預早同佢慶祝, 於是再次黎到呢間火山石食我至愛o既海鮮濃湯手打烏冬海鮮濃湯手打烏冬:唔洗再講, 真係一試難忘。炸軟殼蟹:上次食過好回味, 所以今次再食。一口豬: 鐵板上o既一口豬, 豬肉好嫩滑, 表面煎得好香脆所以食落好香口。一口牛:鐵板上o既一口牛, 牛肉一d都唔會"硬"及"鞋", 但覺得牛味唔夠, 有d啖。黑胡麻豬扒手打烏冬:侍應上檯時, 見到塊豬扒黑蚊蚊, 賣相唔多討好, 但食落時發現係另一回事, 豬扒好淋身, 一d都唔"鞋", 芝麻好香口, 初時以為會好重黑胡椒味, 但原來食落唔係胡椒味亦唔辣。照燒雞扒手打烏冬:雞扒都幾大塊, 肉質都算滑。山地獄手打烏冬 (豬肉):上次試過石地獄, 所以今次試新野, 泡菜辛辣湯底依然好味,唔知點解覺得今次個湯地較上次辣, 所以我都好鐘意, 豬肉用腩肉, 所以肥瘦適中。燒野菜:即是炒什菜, 冇乜特別。炸蠔, 依然係我必叫小食之一, 外脆內嫩兼多汁鮮甜, 正。泡菜豬肉卷:泡菜味濃, 辣辣地, 好惹味!

海鮮濃湯手打烏冬:唔洗再講, 真係一試難忘。

炸軟殼蟹:上次食過好回味, 所以今次再食。

照燒雞扒手打烏冬:雞扒都幾大塊, 肉質都算滑。

, 豬肉用腩肉, 所以肥瘦適中。

燒野菜:即是炒什菜, 冇乜特別。

炸蠔, 依然係我必叫小食之一, 外脆內嫩兼多汁鮮甜, 正

泡菜豬肉卷:泡菜味濃, 辣辣地, 好惹味!

一口牛
一口豬
黑胡麻吉列豬扒
照燒雞扒
山地獄手打烏冬 (豬肉)
野菜燒
炸蠔
泡菜豬肉卷
2009-07-17
生日
一口豬
黑胡麻吉列豬扒
山地獄手打烏冬 (豬肉)
炸蠔
泡菜豬肉卷