2014-07-01 16130 瀏覽
自己非常之鍾意生蠔依樣野,一開始當然要叫喇,依到既生蠔海水味都幾重嫁,最緊要係夠哂嫩滑,同埋無咩奇怪既異味同腥味,配少少檸檬汁,就已經殺得死人,帶出非常新鮮既香味。另外比較少食既翡翠螺同埋藍青口這,依到既質素都唔錯,夠哂嫩口而又有彈牙既口感,果種鮮味都係令人難忘嫁,另外仲有三文魚,依個真係非常好食,夠厚身又大件,食落非常鮮味,咩都唔洗點都好好。之後就到熟食喇,首先食左依個香煎鵝肝,不過賣相真係唔係太靚,比較黑左少少,不過份量真係非常多,仲要係厚切,入口非常香脆,鵝油又夠多,好濃厚感既感覺,之後就試個烤釀乳豬。超細隻既乳豬去左骨之後有肉餡係裹面,賣相都十分靚嫁,乳豬皮既脂肪連埋少少既肉,食落非常嫩口,又夠脆,真係比十分。