2024-01-13 101 瀏覽
適逢去Elements睇戲,睇戲前男朋友book左呢間餐廳食飯間餐廳都好易搵,喺港鐵站一上黎嘅附近,男朋友book左8點request 左坐塌塌米,但可惜去到果陣話個位比左我地前一個客,原因係話我地遲左10分鐘,不過我地趕住去睇戲所以我地唯有坐普通坐位,但啲staff都好有禮貌,講左幾次sorry, 仲話有塌塌米即刻會幫特地轉檯當我地落完單就有張塌塌米嘅客走左,咁啲staff都即刻幫我地轉返去塌塌米度坐另外餐廳嘅環境都唔錯,仲有好多繡球花嘅擺設而野食方面我地揀左明太子帶子炒年糕佢唔係一般嘅年糕,係好似烏冬咁,但粗身啲,同埋好煙靭口感特別另外仲叫左半半炸雞,揀左芝士同蜜蜂味炸雞就無乜特別,但我欣賞佢配埋嘅柚子醬,酸酸地幾開胃呢度嘅甜品樣樣都好吸引,仲有聖誕系列,最後我地揀左薑餅人聖誕牛角包窩夫個croffle 真係好好味牛角包嘅酥皮層次突出,食落仲好脆,仲配上抹茶雪糕,賣相靚,呢個非常推介

另外餐廳嘅環境都唔錯,仲有好多繡球花嘅擺設
而野食方面我地揀左明太子帶子炒年糕

佢唔係一般嘅年糕,係好似烏冬咁,但粗身啲,同埋好煙靭
口感特別
明太子帶子炒年糕

另外仲叫左半半炸雞,揀左芝士同蜜蜂味
炸雞就無乜特別,但我欣賞佢配埋嘅柚子醬,酸酸地幾開胃

半半炸雞

個croffle 真係好好味