2011-09-30 40 瀏覽
華苑位置其實都算幾隱蔽, 小巴總站的附近。由於是平日的關係, 不用等位, 店內位置不多, 記得最好先行訂位 小妹很喜歡食印尼菜, 可能小妹由細食到大, 再加上懂少少印尼語的我, 感覺份外親切華苑小妹好細個已經食過, 是一個老字號的印尼餐廳, 食物質素仍然保持, 值得一讚~店內的一些剪報, 平民格局...卻有親切的服務態度椰汁黃薑飯 - 薑味夠香、椰香味濃, 很有水準。配上蝦片、青瓜、牛肉、雞、小魚仔等等配料, 香口豐富...必試推介 (因為買完即止)~加多加多 - 即係印尼沙律, 小妹超愛食, 但由於太地道, 未必個個人喜歡食。香濃的花生醬、配上芽菜、蛋、椰菜、通菜, 撈伴即可~上海冰 - 內有生果粒、紅豆, 解渴之選~~~由於華苑附近進行清拆工程, 將會搬去第二個位置, 問過老闆未知新址會搬在那裏, 最好打過電話確認下, 以免白行一趟~~~

店內的一些剪報, 平民格局...卻有親切的服務態度
黃薑飯
加多加多
加多加多 - 即係印尼沙律, 小妹超愛食
上海冰
上海冰 - 內有生果粒、紅豆, 解渴之選~~~

黃薑飯
加多加多
上海冰
  • 椰汁黃薑飯、加多加多、十五夜飯卷