2014-07-02 808 瀏覽
又一日假期, 慢條斯理12點幾先出門口搵野食, 順便去青山道買野就可以食蛋包飯喇! 一向比較中意食飯, 知道開左米飯主題餐廳, 就想試晒唔同既飯喇 不過通常我黎到都係揀蛋包飯, 因為鐵板飯我又覺得pepper lunch好食d, 而且中意食蛋, 都係食返蛋包飯xd今次食左午餐set入面既葡國雞肉蛋包飯, 再加$4叫左杯珍珠奶茶~ 明明叫左少冰少甜都仲係覺得太甜... 其實真正既蛋包飯塊蛋係咪應該包住所有飯?! 呢度既係一塊滑蛋蓋住個飯, 對我黎講, 反正放入口都一樣, 只係遮晒個飯都叫包飯既~~個葡汁略嫌唔夠味, 得少少黃色同甜味... 不過隻蛋幾滑而且都算大塊既~ 所以以lunch set $35黎講差不多吧~媽媽叫左意式吞拿魚焗飯, 唔好睇個飯細細, 個sauce有cheese所以都幾漏, 食左大半都已經好飽... 呢個又稍濃左d, 不過都可以...雖然係米飯主題, 不過都有烏冬食, 所以下次可以試下其他款式
不過通常我黎到都係揀蛋包飯