餐廳: 翠亨邨 (新世界大廈)
資訊:

2009-01-19 72 瀏覽
本月13號跟同事們吃團年飯,由訂枱開始,服務員的態度不但沒貴氣酒家應有的條件,連一般酒家也欠奉,"唔該","唔好意思","多謝晒"完全沒有聽過不但止,語氣更令我討厭,--- 冇喎、唔可以、睇吓點....。但無奈同事們一致想去,唯小數服多數。錦繡玉鴛鴦--- 冷盤,好古怪,好肥膩,大大碟,賣相精美,但唔好食杏皇玉帶珠 --- 菜多肉少,家常小菜鱸魚球 --- 好好味,大大件,好滑好鮮味﹗鎮江排骨 --- 多骨,好味,但好肥﹗紅燒豆付---清淡餸,不過不失﹗中山靚一雞 --- 沒骨的,好滑,有驚喜﹗蛋白炒飯 --- 普普通通的﹗生磨杏仁茶 --- 肯定不是 "生磨",好難食﹗一圍$2,300全包,其實唔貴﹗呀,在3月31日前還可申請儲Fun咭,儲滿$3,000可作100元使用記得申請。

杏皇玉帶珠 --- 菜多肉少,家常小菜
鱸魚球 --- 好好味,大大件,好滑好鮮味﹗

鎮江排骨 --- 多骨,好味,但好肥﹗
紅燒豆付---清淡餸,不過不失﹗
中山靚一雞 --- 沒骨的,好滑,有驚喜﹗

蛋白炒飯 --- 普普通通的﹗
生磨杏仁茶 --- 肯定不是 "生磨",好難食﹗

• 鱸魚球