2023-07-31 691 瀏覽
呢間丼飯專門店相信好多人都聽過,特別係佢既午市用餐時間30分鐘既規定,都真係幾令人卻步😦不過亦都代表餐點應該唔錯先會咁有人氣,等我試下係咪真係咁好食先🦀海寶丼【特上】呢個丼有吞拿魚、油甘魚、章魚、穴子、蛤蜊、小扇貝、真雪蟹、海膽、甜蝦同鮭魚子(走左青瓜),份量頗大,鋪滿飯面既海鮮睇落真係幾吸引海鮮既量係多到可以啖啖都食到,但可惜味道只算尚可😣可能係因為熟海鮮偏多既關係,感覺食到好多有咬口既海鮮粒,但唔知係咪生魚粒唔多,鮮味就欠奉。咁多款海鮮之中蟹肉同蝦都幾好味,海膽就最麻麻地,冇鮮甜味成餐最有驚喜應該係個醋啫喱,配埋個飯一齊食好夾好開胃,仲令味道多一重層次。不過可能係因為我偏好生食多過熟食,而呢個丼冇乜食魚生既感覺,食完冇乜滿足感,唔太啱我食🫠有下次既話試下其他嘢算
海寶丼【特上】

🦀海寶丼【特上】