2022-08-08 586 瀏覽
《老二花廳 - 旺角》早幾日收工約咗朋友喺旺角飲杯嘢傾吓計,朋友上網搵到一間裝修幾特別嘅Cafe,同埋見人哋介紹啲嘢食好似都唔錯,所以即管試吓😁勁搞笑,間餐廳匿埋咗喺一座唐樓入面,如果唔睇地址好有可能Walk pass咗🤣當日上去大概6:00左右,人數唔算多,冇book位嘅情況下直入坐低,果然啲裝修好特別,有一種古舊同埋陰森趣味嘅感覺,如果當日我唔係着得咁Hea嘅話真係會大影特影相😅當日天氣好熱,我哋一坐低即刻叫咗兩杯飲品同兩款小食💁🏻‍♀️黑松露薯條 $55💁🏻‍♀️蜜糖牛油雞翼 $48💁🏻‍♀️靜崗焙茶豆腐拿鐵 $55💁🏻‍♀️雜莓沙冰 $45可能當日客人唔太多,嘢食同飲品都好快上枱😚焙茶豆腐拿鐵入面有三份一杯豆腐花,焙茶味道都幾濃郁,豆腐花本身自帶甜味,所以唔使另外加糖漿都已經夠味😋朋友個杯雜莓冰沙我冇試,但朋友話都幾解渴,同埋嗰時我哋超級熱所以勁快速清咗兩杯嘢飲😅黑松露薯條用咗粗薯條去製作,但我個人偏好幼身嘅薯條(即係老麥果一種)😂而餐廳都另外提供黑松露沙律醬比我哋點薯條🍟因為本身個黑松露薯條其實冇咩味,主要都係靠嗰醬😆但係佢份量都幾多,兩個人絕對夠食👌🏻另外蜜糖牛油雞翼係單骨雞翼,總
《老二花廳 - 旺角》

💁🏻‍♀️黑松露薯條 $55

💁🏻‍♀️蜜糖牛油雞翼 $48

💁🏻‍♀️靜崗焙茶豆腐拿鐵 $55

💁🏻‍♀️雜莓沙冰 $45

可能當日客人唔太多,嘢食同飲品都好快上枱😚焙茶豆腐拿鐵入面有三份一杯豆腐花,焙茶味道都幾濃郁,豆腐花本身自帶甜味,所以唔使另外加糖漿都已經夠味😋朋友個杯雜莓冰沙我冇試,但朋友話都幾解渴,同埋嗰時我哋超級熱所以勁快速清咗兩杯嘢飲😅黑松露薯條用咗粗薯條去製作,但我個人偏好幼身嘅薯條(即係老麥果一種)😂而餐廳都另外提供黑松露沙律醬比我哋點薯條🍟因為本身個黑松露薯條其實冇咩味,主要都係靠嗰醬😆但係佢份量都幾多,兩個人絕對夠食👌🏻另外蜜糖牛油雞翼係單骨雞翼,總共有八件, 蜜糖味好足夠,略嫌雞翼比較乾身,最後埋單合共$203,平均每人$100 ,環境一流但係嘢食就比較普通,不過比百零蚊靜靜地坐喺度一個下午其實都幾chill😚
2022-08-03
  • 靜崗焙茶豆腐拿鐵