2018-10-24 1221 瀏覽
久唔久會經過呢間餐廳, 知道佢係一間社企餐廳, 主要聘請長者, 讓他們感到對社會繼續有付出, 一間有意義嘅餐廳, 今次決定同朋友去試下。其實佢幫襯之前期望都很大, 除咗食評唔錯之外, 之前有些雜誌都有報導過呢間餐廳, 廚師是一位有50多年經驗的大廚。 但係, 在我們叫幾個的小菜當中, 除了手工叉燒之外(唔記得影相), 其他小菜都沒有特別出色, 有機菜苗有少少苦, 最失望嘅係豆豉蒸石斑, 石斑食得出唔係太新鮮, 件數亦都唔多, 呢碟小菜嘅價錢大約要$138, 唔係太抵但係有一點我喜歡呢間餐廳嘅地方, 係叫任何一款小菜都可以加18蚊跟湯和飯, 所以成餐飯食得飽每個人都只係一百多塊, 以中環夜晚嘅價錢都唔太貴我仲有一樣好"得意"嘅感受, 就係由於呢間餐廳有啲侍應係長者, 佢過嚟幫我收碗碟嘅時候, 我有點覺得不好意思

炸芋頭魚
從前有隻檸檬雞