2023-06-17 1309 瀏覽
17/6諗住提早一家人慶祝父親節,兩天前(15/6)已致電定位,另該店經WhatsApp通知如要訂購父親節套餐可先付訂金,到時現場有現金扣減優惠,我們因為人數少嘅關係,沒有訂購,而轉移詢問關於晚飯片皮鴨可否預留?當時回覆因屬特價菜不能預留,只可以先到先得,咁OK啦,對話結束當晚晚上我們一行七人7:00準時到達,我還未坐下,知客已告知片皮鴨售罄🥲雖然失望亦沒有辦法,唯有退而求其次點選價值1388的套餐。當我們進食期間,已不停見到有片皮鴨出現,直至我們享用完最後一道菜,仍然見到還有片皮鴨新鮮出爐🤔於是忍唔住詢問該餐廳部長,佢初時仲話客人一早到場,現在才叫起菜,玩嘢咩!我們用餐時間差不多兩個小時,望過去張枱面乜都冇,搵鬼信咩😡之後佢就狡辯話係客人一早預留,跟住我立即show同佢哋嘅WhatsApp對話,形式,佢睇住我個WhatsApp成分鐘,應該就諗緊點樣解釋😒冇得解釋㗎啦,間嘢之前個評語都係話留晒啲嘢比熟客,但係你都唔好咁過分吖😠我聽到隔籬枱6:30入席已經話售罄,但係我哋琴日食完飯已經係差唔多九點嘅時候仍然見到新鮮嘅片皮鴨!!呢間嘢back list,唔會再幫襯!!!

當我們進食期間,已不停見到有片皮鴨出現,直至我們享用完最後一道菜,仍然見到還有片皮鴨新鮮出爐🤔於是忍唔住詢問該餐廳部長,佢初時仲話客人一早到場,現在才叫起菜,玩嘢咩!我們用餐時間差不多兩個小時,望過去張枱面乜都冇,搵鬼信咩😡之後佢就狡辯話係客人一早預留,跟住我立即show同佢哋嘅WhatsApp對話,[先到先得]形式,佢睇住我個WhatsApp成分鐘,應該就諗緊點樣解釋😒冇得解釋㗎啦,間嘢之前個評語都係話留晒啲嘢比熟客,但係你都唔好咁過分吖😠我聽到隔籬枱6:30入席已經話售罄,但係我哋琴日食完飯已經係差唔多九點嘅時候仍然見到新鮮嘅片皮鴨!!

呢間嘢back list,唔會再幫襯!!!