2020-10-06 4974 瀏覽
中秋前夕,就算疫情也想團圓一下。之前和朋友來過幾次,喜歡這𥚃地方十分寧靜,朋友聚會有一種很溫暖的感覺。今天發現原來可以用app 訂位,喜出望外立即師奶仔上身,因為有特價,咁我可以食得更豪,坐旁邊兩位高層富貴人家立即斜視我哈哈,我真心想請大家食好啲㗎!不過大家知道有半價唔畀我請喔!我哋叫咗大良煎蝦餅,龍蝦粉絲煲,蒸龍躉,牛肉炒芥蘭。個龍蝦粉絲煲真係冇得彈,龍蝦好入味,龍蝦開邊,啲粉絲索晒啲湯汁,每一啖粉絲都好好味。蒸龍躉上面淋上炸菜,不過我唔食炸菜,所以冇特別喜歡唔喜歡。牛肉炒芥蘭似潮洲菜,好惹味。朋友經常來,經理送我們每人一客杏汁白肺湯,仲有秘製炸魚皮!太VIP了,被朋友單眼我,哈哈,怎麼了?又不是我逼他送我半價,我是光明正大用訂位app的喇!這餐飯十分美味,人情味比飯餸更令人難忘。現在我又想去了。

我哋叫咗大良煎蝦餅,龍蝦粉絲煲,蒸龍躉,牛肉炒芥蘭。

蒸龍躉上面淋上炸菜,不過我唔食炸菜,所以冇特別喜歡唔喜歡。

牛肉炒芥蘭似潮洲菜,好惹味。

這餐飯十分美味,人情味比飯餸更令人難忘。

現在我又想去了。
大良煎蝦餅
龍蝦粉絲煲