2017-11-07 160 瀏覽
行完山出番去市區已經趕住去搵嘢食啦,難得今次去到港島,我個friend就帶我去太安樓填番飽個肚啦成日都係facebook見太安樓有好多好西,最想試既係呢個班戟,終於都比我食到啦!五點幾去到又冇咩人排隊,即叫即做,等左大約5分鐘就有得食啦個班戟既topping係焦糖燉蛋,不得不說店主好creative,甘既配搭都唸到出黎!個味道就偏甜,焦糖既效果都算做得唔錯,薄薄一層點綴個班戟。食既時候係會唔方便,因為都唔知咬唔咬個皮好,好驚咬左又會整跌個焦糖燉蛋喔……大家趕時間就唔推介啦,呢個真係要企定定慢慢食。雪糕揀左綠茶味,甘甘地 中和番個甜度唔錯xd塊皮就偏厚,雖然蛋味係濃郁既:)整體而言,會比3.5/5佢既,如果下次再有機會黎太安樓都會想試下佢其他味既!

五點幾去到又冇咩人排隊,即叫即做,等左大約5分鐘就有得食啦
焦糖燉蛋雪糕班戟