2016-03-19 631 瀏覽
同朋友食飯想搵個地方坐耐D, 就諗到食中餐. 不過一般酒樓中式菜太普通, 朋友話佢公司附近有間特式D既中菜館, 佢介紹得就一於試試.安頓好四圍望, 見隔離枱食緊個刺身拼盤, 覺得好出奇, 點解中菜館會有刺身, 就問下個侍應, 佢話佢地主打海鮮類, 所以連刺身咁fusion既菜式都有. 睇到人地果個咁吸睛, 所以都要左個. 呢個拼盤主要有鮑魚, 帶子, 北寄貝, 吞拿魚, 甜蝦等等.鮑魚好爽口煙韌, 點少少芥辣已經帶出本身既鮮味, 帶子同甜蝦好鮮甜, 北寄貝好爽口, 吞拿魚夠肥美魚油豐富.冰梅骨, 肉質外脆內嫩, 沾滿酸酸甜甜既醬汁, 而且每舊既SIZE唔會太大, 一啖易入口.仲有招牌蝦多士, 多士炸完唔油膩, 外邊脆口入面嫩腍, 蝦夠爽口, 呢個小吃好開胃.整體呢度食物菜式多有驚喜, 服務亦好足.

整體呢度食物菜式多有驚喜, 服務亦好足.