2022-12-28 140 瀏覽
聽朋友講話韓珍係香港好有名氣,問我食過未,我話未 佢覺得好驚訝 竟然未食過,於是佢就帶左我黎食韓珍🤣試完又真係幾高質,小菜有泡菜、腸仔、芽菜、蓮藕、鵪鶉蛋、生菜🥬沙律菜😝Beef Short Rib 特級牛肋骨$250呢個真係長長既一塊肉,得一舊正骨,店員細心咁切咗好多坑紋,又幫我哋燒埋,令到受熱更平均,火候容易掌握,更快有得食,而肉質大家睇圖都睇到,脂肪分布平均,所以不論係中意5-7成細嫩嘅朋友,定中意燒到外層微烤都好,都好難唔好食。小編食呢款肉比較中意食細嫩感覺,韓國人嘅食法一定係燒肉、生菜同泡菜再加蒜片一齊食😜Beehive-Shaped Pork belly 蜂窩五花腩 $150呢款韓食就好經典啦,5層豬肉一樣有坑紋,燒到表面微烤,油香出曬黎,配埋生菜泡菜一齊食,層次感豐富又冇咁滯,夠曬邪惡!Marinated Soy Sauce Crab醬油蟹 1pcs $250 呢個會配埋一個紫菜蛋飯,睇大家中意送飯定撈飯食,送飯就味道分明,大大啖蟹膏大大啖飯,唔會腥,極鮮。小編就中意撈飯,比較地道正宗,將白飯神偷嘅特色發揮出黎,配埋紫菜蛋令到個飯又好味又唔會油膩,食多幾碗飯都仲得,呢間嘅

Beef Short Rib
特級牛肋骨$250

Beehive-Shaped Pork belly
蜂窩五花腩 $150

Marinated Soy Sauce Crab
醬油蟹 1pcs $250
呢個會配埋一個紫菜蛋飯,睇大家中意送飯定撈飯食,送飯就味道分明,大大啖蟹膏大大啖飯,唔會腥,極鮮。小編就中意撈飯,比較地道正宗,將白飯神偷嘅特色發揮出黎,配埋紫菜蛋令到個飯又好味又唔會油膩,食多幾碗飯都仲得,呢間嘅醬油蟹喺係小編心中頭三名,加飯唔該!!

蛋餅係送既,可以夾埋燒肉一齊食🫶🏻
最後仲有嘢飲一杯桃汁同7喜🤤