話說仲好記得啱啱開始做foodie個時就係呢間係荃灣分店開張嘅時候,自從個一次幫襯過之後就愛上咗,之後瘋狂回購咗無數次,自己係外賣平台買得最多嘅就係呢間~早排有外國嘅朋友到訪香港都特登介紹佢去食🤣今次趁人多終於可以分享多幾個佢哋嘅item🫶🏻呢一間最出名嘅就係佢哋嘅豆乳,因為飲落比起平時嘅豆乳,呢間無論係豆香定係質地都濃稠好多,當中自己買得最多就係鮮芋泥豆乳($30),要讚嘅係呢一間嘅芋泥真心好正,入口綿滑,而且有帶香芋嘅自然香,甜度適中💜 除咗豆乳,呢度都仲有好多唔同款嘅豆乳飲品,自己都幾鍾意佢哋嘅豆乳奶蓋,朋友嗌嘅奶蓋芋泥小丸子 ($42)都幾足料,豆乳奶蓋夠厚身,飲落去就好似幫自己條脷冚被咁,而且小丸子夠煙韌,最底仲有超~多芋泥同埋滑溜豆乳布丁😆三色芋圓豆花 ($30)亦都係我成日買嘅品項,豆腐花豆味香濃,而且入口滑身,芋圓、地瓜圓同埋紫薯圓有十幾粒,而且食落去口感煙韌又有味,份量慷慨🫶🏻佢仲有好厚一層嘅特調椰奶同少少黑糖,所以食落都好夠甜😚佢哋隨住唔同季節會推出唔同嘅期間限定,今次就抓住夏天嘅尾巴食夏日之選 ($60)🍉呢個係西瓜、芒果、西米露、芋圓加上豆花,生果整體都幾新鮮香

佢哋隨住唔同季節會推出唔同嘅期間限定,今次就抓住夏天嘅尾巴食夏日之選 ($60)🍉呢個係西瓜、芒果、西米露、芋圓加上豆花,生果整體都幾新鮮香甜,西米露份量都幾多,而且加埋佢哋本身超出色嘅芋圓,基本上唔會出錯🤪

除咗甜品,個人私心推介係吉列豬扒栥蛋飯 ($38),呢間嘅栥飯係超大份,所以女仔食一個都好夠飽,自己平時都會買嚟當lunch~佢塊豬扒都幾厚肉,入面炸完都仲好粉嫩,加埋入面大量肉鬆、兩條厚厚嘅玉子、油炸鬼同有咬口嘅榨菜,拎上手仲係暖笠笠,啱晒冬天食☺️

總括嚟講,呢一間真係好值得大家一試,老實講真係款款都推介,要我揀一款自己最鍾意嘅我都唔識揀😂見佢分店愈開愈多都好戥佢哋開心,希望佢哋繼續努力開多啲分店,咁就可以更加方便咁食到🤑