餐廳早市同下午茶都有做8折優惠呢日嚟歎個早茶 Order 咗4款點心:芙蓉海鮮芋角、麻辣濃湯小籠包、海皇灌湯餃 同 生磨芝麻卷🔸芙蓉海鮮芋角外層嘅蜂巢炸得非常酥脆,有空氣感之餘完全沒有油膩嘅感覺,餡料保持熱辣辣,芋蓉綿滑,蝦粒彈牙,呢個點心做得非常出色,我同朋友都不約而同地覺得佢係食過最出色嘅芋角之一~👍🏻😋 🔸麻辣濃湯小籠包小籠包食得多,麻辣濃湯小籠包比較少見,皮薄、湯汁嘅麻辣味應該校啱咗香港人嘅口味,唔食得辣嘅我,都覺得辣度可以接受~ 鍾意麻辣嘅朋友可以試試!🔸海皇灌湯餃湯底鮮甜,餃皮薄、餡料豐富金華火腿嘅鹹香吊起湯嘅鮮味,竹笙爽口,🦀蟹肉大大舊喔~😋😋😋🔸生磨芝麻卷芝麻味香濃,卷皮滑滑,唔怪之得係餐廳推介嘅點心之一念川居嘅點心精緻,店內環境以暗色做主色,有別傳統中式酒樓,我喜歡佢牆上一系列以錦鯉為主題的畫作,多添一份優雅嘅氛圍~
餐廳早市同下午茶都有做8折優惠
呢日嚟歎個早茶

🔸芙蓉海鮮芋角

🔸麻辣濃湯小籠包

🔸海皇灌湯餃
湯底鮮甜,餃皮薄、餡料豐富

🔸生磨芝麻卷
芝麻味香濃,卷皮滑滑,唔怪之得係餐廳推介嘅點心之一

2022-02-21
$220 (早餐)
  • 芙蓉海鮮芋角