2024-01-29 241 瀏覽
凍冰冰既天氣一定要食返熱辣辣既野,唔想下下打邊爐咁熱氣,就搵左呢間村爺爺試下,當日就算8點半去到門口都排晒長龍,就知我冇簡錯啦! 雖然要排隊,但老闆好好咁係門日先幫客人落左單,等我地埋到枱唔使一陣就上齊野食,真係要讚一讚!💕💕我同男朋友分別叫左個花膠·《龍躉》螺片海鮮龍蝦湯泡飯同鮑魚花膠蟲草花雞煲翅,再叫左個爺爺三寶食。野飲男朋友就叫左個石榴梳打$18,我就貪得意叫左杯鮮果茶$36,唔係講笑杯鮮果茶係好surprise既,冇諗過會有大半個熱情果同火龍果係面,飲飲下原來仲有兩大舊芒果肉係底,好正! 🥳爺爺三寶$45爺爺三寶入面係有炸南乳雞翼同炸魚腐各3隻加一舊炆冬菇,賣相平平無奇,但炸南乳雞翼都大隻好香南乳味 ; 冬菇係超入味好好食 ; 炸魚腐就一般般唔夠熱。花膠·《龍躉》螺片海鮮龍蝦湯泡飯 $108 龍躉好大塊!!! 龍蝦湯唔似平時西餐既龍蝦湯咁得個鹹字,係好鮮甜既,而且料好足!!入面除左有龍蝦仲有幾種海鮮配料,有 魷魚、青口、蜆等等,最緊要係有大大舊花膠·同螺片。鮑魚花膠蟲草花雞煲翅$168套餐+$15套餐係包左一個飯, 一碟辣豉油同一碟油菜,叫完套餐有D後悔,因為湯入面除左係有大

爺爺三寶$45

花膠·《龍躉》螺片海鮮龍蝦湯泡飯 $108

鮑魚花膠蟲草花雞煲翅$168套餐+$15
套餐係包左一個飯, 一碟辣豉油同一碟油菜,叫完套餐有D後悔,因為湯入面除左係有大半隻雞,仲有一隻鮑魚、魚翅、珍珠帶子等等配料,而個金黃色既湯係精華,將飯浸落濃濃既雞湯加埋其他配料一齊食,食完全身都暖立立。個餐仲包埋兩隻手套,俾我可以手撕雞,再點下佢地秘制辣豉油,完美!

雖然環境迫咗少少,但全單冇加一,真心一推!👍🏻
爺爺三寶
鮑魚花膠蟲草花雞煲翅