2023-11-29 156 瀏覽
天氣涼涼地🌬️最啱就係食啲暖笠笠既野🥰一粥麵推出全新粥底火鍋系列🍲有椰子雞豚肉和鮮牛肉雜錦兩款,性價比超強$72起就食到‼️ 椰子雞豚肉粥底火鍋有成半隻滑雞🐥仲有豬頸肉,可以先落雪耳、紅棗、椰子🥥令粥底更加清甜滋潤。鮮牛肉雜錦更豐富,有齊鮮牛肉片、滑雞、鯰魚片、魚旦魚腐,材料十足。肉類可以放在蒸架上蒸熟,所有精華都滲晒落個魚湯粥底🐟其他配料亦可以放入魚湯粥底滾熟。粥底煮滾後再因應個人口味落蔥花、菜脯粒、炸花生,親手炮製一碗「昇華版綿滑靚粥」🤩粥底質感軟綿綿,每一啖都好鮮甜好滋味😍每一啖都係幸福、窩心的感覺😚2024年1月一粥麵仲會加推海斑大鱔和韓國人蔘雞豚肉兩種風味的粥底火鍋,鐘意打邊爐既大家千祈唔好錯過!🔸椰子雞豚肉滑雞(半隻)、豬頸肉、雪耳、紅棗、椰子🔸鮮牛肉雜錦鮮牛肉片、滑雞、鯰魚片、魚蛋、魚腐📍#一粥麵 (#香港美食)#一粥麵 #Supersuper #綿滑粥底火鍋 #椰子雞豚肉 #鮮牛肉雜錦

🔸椰子雞豚肉
滑雞(半隻)、豬頸肉、雪耳、紅棗、椰子

🔸鮮牛肉雜錦
鮮牛肉片、滑雞、鯰魚片、魚蛋、魚腐

📍#一粥麵 (#香港美食)