秋風起,打邊爐旺季又來!兩人想打邊爐,多數去任食放題,若五、六人嘅話,散叫打邊爐質素同價錢必定會好好多!今日同行8人去了太子小肥牛!這間去了2-3次,對上一次該有一年了!最討厭這間就是要行樓梯,VIP 房在3樓,行餐死先有得食~不過,打邊爐VIP 房,500蚊消費或以上就可訂,咁就訂喇!(其實VIP房格局似雀房~)上去之前,睇左開飯喇食評,話佢嘅質素差左,但試過又唔係播!可能真係物價升左好多,睇小肥牛個餐版,148蚊手切肥牛、38蚊隻聖子王同108蚊嘅桶蠔,象拔蚌就2百幾蚊同出面差唔多,相比起紅磡、九龍城果些....唔係好貴,可以接受,我地叫了好多好多野食,餃、丸、魚、菜、山根、魚片....等等等,最後每人兩百幾埋單,都算係抵食吧!牛肉好味,好大碟,雪花好平均,仲有牛柳粒,前後叫左兩次,因為這裡嘅牛柳粒是必食的象拔蚌嘅質量就一般,用來打邊爐可以,刺身就....哈哈反而,無預期嘅聖子王比想象中靚同新鮮,街市買十隻、八隻都要兩百幾蚊,所以計落38蚊隻都唔算太貴美國桶蠔就沒什麼特別,也是肥美大件吧~蝦滑、墨魚滑也是這裡招牌菜,我個人覺得尚可,但人數唔太多就不用叫,因太飽肚了!哈哈整體小肥牛都
秋風起,打邊爐旺季又來!
今日同行8人去了太子小肥牛!
這間去了2-3次,對上一次該有一年了!
最討厭這間就是要行樓梯,VIP 房在3樓,行餐死先有得食~
(其實VIP房格局似雀房~)
上去之前,睇左開飯喇食評,話佢嘅質素差左,但試過又唔係播!
手切肥牛
象拔蚌
象拔蚌嘅質量就一般,用來打邊爐可以,刺身就....哈哈
聖子
桶蠔
美國桶蠔就沒什麼特別,也是肥美大件吧~
蝦、墨魚滑
整體小肥牛都唔錯,我都無叫好貴嘅湯底,其實佢貴極都是一百幾蚊,我地叫了個牛腩湯地5X蚊,打邊爐多選擇、夠新鮮先為重點!
所以,小肥牛都好值得推薦~
2013-10-26
用餐優惠