2016-08-22 915 瀏覽
事先完全沒有準備,亂咁撞門入去食晚飯。咁啱食晚時間仍然有位,入坐後發現原來正在做promotion, 半價雞。叫左半隻鮮蠔奶奶雞可惜同喺韓國食嘅差好遠。。。雞唔夠味,蘿蔔外面蓉爛但係中心仍然偏硬同有渣(明顯未夠時間同埋用快火迫出黎),醬汁有種粉末似的質感,加上配合粉絲底感覺一patpat得黎又唔順滑相反鮮蠔係亮點,蠔肉夠肥,味道濃郁紫菜飯卷,中規中矩。加上沙律醬,感覺似中學雞時代喺小食部買果隻DIY手卷味。海鮮餅,粉漿太厚,又係沙律醬,仲要唧滿成個餅面,三不像咁,食左一塊就放棄。唔記得叫咩名,不過係全晚最好的,有雜菌,年糕,芝士汁。整個pot上枱,keep住熱辣辣嘅年糕。年糕滲滿菇菌及芝士味,好快就KO左。總括黎講,可以做得更好,fashion菜我識條鐵.....
事先完全沒有準備,亂咁撞門入去食晚飯。

叫左半隻鮮蠔奶奶雞
可惜同喺韓國食嘅差好遠。。。

相反鮮蠔係亮點,蠔肉夠肥,味道濃郁

總括黎講,可以做得更好,fashion菜我識條鐵.....