2022-01-17 427 瀏覽
之前有次見到網上介紹呢間豆品舖,入來試過之後,一次便愛上😍個陣係隔離舊舖位,細過依加呢度,又冇咁企理,但D豆品質素幾高下👍自此之後來開附近都會過來幫襯😂有時一支豆乳,有時加多個粢飯~今日來開附近,所以又來幫襯😏今次都係例牌一一支豆乳、一個粢飯😚🥛十勝紅豆豆乳 ($30)見來過咁多次都未試過呢款豆乳,又見舖頭推介,所以今次試呢隻😙紅豆好軟綿,好好食😋豆乳一如以往,豆味濃郁香滑👍買個陣收銀姐姐有問洗唔洗再加糖(本身已經係少甜),但少甜都好好飲😝🌯狂人粢飯 ($25)新舖依加出左幾款粢飯,但我都係對最原本個款情有獨鍾😆同舊舖比,佢貴左少少,又細舊左少少😞但依然都好夠份量,一個夠晒飽肚~粢飯即叫即包,多人買的話,都要等一輪,不過今日少人,等一陣就有了😏買個陣同收銀姐姐講要多榨菜,姐姐都好盡責咁同入面做粢飯嘅姐姐講左幾次,驚佢包少左😂D飯軟硬度適中,料又好足😍榨菜好多;肉鬆都唔少;油炸鬼好脆,正👍總捨來講,食物水準依然好高,依然值得不斷來😂舊舖久唔久都會有限定豆乳,有D新鮮感;但依加新舖冇左😢希望佢都可以重新推出返啦😝
之前有次見到網上介紹呢間豆品舖,入來試過之後,一次便愛上😍
自此之後來開附近都會過來幫襯😂
有時一支豆乳,有時加多個粢飯~

今日來開附近,所以又來幫襯😏

今次都係例牌一一支豆乳、一個粢飯😚

🥛十勝紅豆豆乳 ($30)
紅豆好軟綿,好好食😋
豆乳一如以往,豆味濃郁香滑👍
十勝紅豆豆乳

🌯狂人粢飯 ($25)
新舖依加出左幾款粢飯,但我都係對最原本個款情有獨鍾😆
同舊舖比,佢貴左少少,又細舊左少少😞
但依然都好夠份量,一個夠晒飽肚~

D飯軟硬度適中,料又好足😍
榨菜好多;肉鬆都唔少;油炸鬼好脆,正👍
狂人粢飯

十勝紅豆豆乳、狂人粢飯

總捨來講,食物水準依然好高,依然值得不斷來😂
舊舖久唔久都會有限定豆乳,有D新鮮感;
但依加新舖冇左😢
希望佢都可以重新推出返啦😝