2012-10-25 17 瀏覽
原本團購至到10月20日,訂枱時講因為太多人訂,所以延期, 我係10月21日食的一直都沒有收到餐廳電話double confirm, 當天4時多打比佢, 話唔會再打比客人確認的, 訂了就ok,但係已經跟訂枱時間相隔咁耐,係未都要確認下架, 我會唸咁樣服務真係唔係幾好,而且還會唸多咗, 到時你唔到都唔關佢地事, 可以慳番.6時到, 佢地黑口黑面話未夠鐘,我唸住餐廳食完都走得架啦, 又唔係食自助餐……….之後我只有到旁邊葵青劇院看下啦.原來當天他預了差唔多有成10張枱係個臨時"帳蓬",全部都係團購, 一次過收單叫食物, 怪不知要一齊入啦………但係都唔駛黑口黑面架 我地3人叫了以下幾款野食頭盤:1) 煙三文魚他他伴有機法國薯仔沙律(配香草麵包) - 我以為係平時食個d橙色煙三文魚,原來係似罐頭吞拿魚的做法, 不過味道都不錯, 有d油香味2)意式生牛肉伴巴馬芝士川配欖油沙律(配香草麵包)- 好好味, 有油香同埋肉味, 不過d沙律菜就好差, 好似放了好久, d菜都係啡啡黃黃 - d麵包有黑醋+欖油比你點, 麵包好香香草味, 點d黑醋好開胃是日餐湯 - 磨菇湯,好夠熱, 希希地, 磨菇味都算ok前

我地3人叫了以下幾款野食
頭盤:

, 不過d沙律菜就好差, 好似放了好久, d菜都係啡啡黃黃

是日餐湯 - 磨菇湯,好夠熱, 希希地, 磨菇味都算ok

前菜: 輕芝士焗意大利雲吞 - 唔似焗, 似做水煮完加芝士汁. D皮都幾薄,幾滑, d汁都幾好味,但係裏面d肉就麻麻地啦

主菜:
1) 烤小牛排伴有機薯仔- 無問你要幾成熟, 我仍為偏熟,肉味濃,如生d就更好

2) 慢煮羊膝肉伴意大利尖通粉 - 好so,d羊膝整到好細粒,食落去口感似五香肉丁

3) 烤意式原隻咸豬手伴法式酸椰菜 - 皮好脆,但係隻豬手似用油炸, 好乾好實, 又咸,

4)鮮魚南瓜意大利飯配忌亷汁 - 沒叫

甜品: 意大利乳酪雪糕配泡芵 - d乳酪好奶味, 酸味唔夠,唔講以為食緊云呢拿雪糕. 泡芵雪到硬棍棍, 都唔知入面個d係忌亷定係雪糕

食品- 係橙汁(果汁先生),有汽葡萄酒(係超市$20幾蚊個種)

所有食物都非常細碟, 食咗好似無食, 雖然係團購,也不能這樣的. 我對佢之前既希望完成無曬! 因為一般如果團購ok,會再幫襯, 現在這樣真係唔駛再考慮啦…..
價錢連埋加一都成HK$81, 我見到佢D-dinner都係$80-100, 肯定份量同招呼都會好得多………
2012-10-21
用餐優惠