2021-06-04 549 瀏覽
同朋友放工飯都唔食走去海港城睇手袋,睇完已經九點幾🙈要堂食10:00死線,就求其喺city’super food court搵啲嘢食醫肚。為咗趕及喺啲食店last order之前嗌嘢食,冇得慢慢揀食咩,就揀咗一入門口就見到嘅富久保手打烏冬。揀咗個比較貴嘅和牛烏冬($108),轉咗做豆乳湯底。烏冬好細碗,啲烏冬煮到好淋,完全無咬口🙁兩塊和牛相對都幾大塊,不過無乜牛味,和牛嘅油脂香就更加無啦🥲豆乳湯好濃厚,直頭覺得有啲膩,除咗有啲豆味之外,一啲鹹味都冇,加埋杰杰哋嘅湯底,同烏冬好唔夾🙈真係好少食到咁唔好味嘅烏冬🙈仲要過百蚊咁貴💸💸💸下次喺food court都係唔好有咁大期望,揀啲經濟啲嘅野食,唔好味都冇咁心痛💔💔💔

和牛烏冬

2021-05-18