2024-02-16 367 瀏覽
今日同太太及小朋友係附近做身體檢查,跟住去左蘭杜街食晏,見餐廳都光鮮清潔就入去食,大約$80+人均消費,食物質素唔錯但職員態度好差。例子一:我地第一次食,點野食既時候想問野,一想問職員就話「掃QR code啦」😅我其實想問下果樣食物辣唔辣啫例子二:跟住另一枱客有個男士話上錯食物,個職員話佢地跟QR點單做野,唔會換,但又話話今次就換俾你,下次唔得,個男士繼續話多佢兩句,佢就話「抱歉囉,唔好意思囉」例子三: 餐廳好擠迫,本身大家都接近背貼背咁坐,佢上菜時夾硬係兩個人背脊穿入去,好冇禮貌咁叫「唔該」,有少少喝狗嘅感覺,我寧願佢好似啲中氣十足既阿叔/阿姐咁叫,起碼大家知道,佢咁樣細細聲喝人,夾硬行入去,倒瀉好易令人受傷例子四:本身我想起身行去埋單,點知佢係我起身前走過來同我講話食晏限45分鐘,我望一望張單,我點單到而家都係坐左30分鐘,最後我決定坐多10分鐘先走明白做飲食都困難,但今日既體驗,都明白點解越嚟越難,我情願去啲地踎啲嘅茶餐廳,態度仲好少少

2024-02-16