2018-08-16 673 瀏覽
十幾年前巳愛上又一戟,當時只係葵涌廣埸有,見证住佢哋又一樓嘅小舖,搬上三樓嘅大舖, 由不起眼嘅鋪頭變成龍頭大舖。 每一次見住兩位男士熟練嘅手勢,都覺得好有藝術感, 雖然係街頭小食但佢哋都充滿細心,每次都會付上餐纸予顧客。今次去匯景探朋友, 原來佢都有啲似葵涌廣場, 有各式其色嘅小食店, 最令我驚喜嘅就係見到呢間又一戟, 舖內其中一位舊面孔, 帶住妻兒一齊開鋪。多口嘅我就同佢傾咗幾句, 店主都好驚訝我係由一樓開始巳幫襯…… 佢哋而家都喺旺中同藍田開分店。鄧鄧鄧鄧, 專一嘅我都係揀熱香蕉朱古力班戟, 最鍾意佢熱辣辣,個皮係煎到好脆嘅, 之後就睇店主魔術手嘅表演, 佢快速嘅將香蕉放喺入面, 然後就好有美感咁唧上朱古力醬,之後摺二摺就上, 味道依然好味。

2018-08-12
  • 熱香蕉朱古力班戟