知道呢間嘢好耐,但係因為一個pancake絕對唔細個,份量分分鐘等於一餐飯,要好誠心咁樣專登留肚過嚟先至可以食到。買咗主食外賣,專登過嚟買一個香蕉熱pancake外賣($29),話會有少少朱古力醬,點知真係好少,如果要另外加榛子醬就要加多$8。因為外賣到返屋企先至即刻食,其實前後都唔超過半個鐘,但係個餅返到屋企已經林晒,醬汁又少,本身唔係特別鍾意食香蕉,變咗成個餅好難食,冇乜味,如果屋企有朱古力醬,我恨不得自己加多啲。講真如果要$37食一個唔算好食嘅榛子醬香蕉pancake,我都不如去食一個正餐好過。千祈唔好外賣,如果當場唔可以即刻食嘅話,真係唔好試。

香蕉熱pancake

千祈唔好外賣,如果當場唔可以即刻食嘅話,真係唔好試。
4 分鐘 (外賣自取)
$29 (其他)
2022-12-25 639 瀏覽
🍮法式焦糖燉蛋雪糕班戟($35)配料包括焦糖燉蛋、雪糕(口味自選)同cream,焦糖係即叫即燒,睇到都流曬口水🤤燉蛋食落吉士味重,焦糖燒得啱啱好,唔會太硬,糖亦都灑得好平均,啱啱好蓋曬成個燉蛋,整體味道唔太甜,仲幾大個同埋厚身,好好味👍🏻雪糕球就揀左豆腐味,豆腐味都幾出,同燉蛋好夾💕因為呢個屬於甜食系既班戟,所以班戟皮既口感偏軟糯煙韌,亦好有蛋香味。cream同雪糕都比得好慷慨,所以食到底都仲有,班戟亦偏大個,已經係一個甜品既份量嚟,真係好抵食😳等緊個陣見到其他客人買既鹹食款都好足料,睇落好似好好食咁,下次試下先👀
🍮法式焦糖燉蛋雪糕班戟($35)

法式焦糖燉蛋雪糕班戟
2022-10-05
法式焦糖燉蛋雪糕班戟
2022-08-01 610 瀏覽
身為藍田人必定吃過這間外賣🥡小店,個人最喜歡吃鹹牛肉班戟,鹹牛肉鹹香味十足,配上生菜及沙律醬中和口味,餅皮烤得金黃色香口脆卜卜,只是$30一個的價錢有一點貴,可以吃一個麥當勞餐了
2021-12-10 856 瀏覽
今日下午去了藍田商場行街,無意中見到呢間甜品店,鋪面有很多各種口味嘅班㦸甜品,雖然而家市面上都有呢啲甜品店,但係呢間吸引我嘅原因係佢圖片色彩繽紛,又似街頭小食,價格又唔係唔貴🤩😋,我睇咗一陣都唔知應該揀咩,店內個女職員好親切行過招呼我,最後我揀咗呢個雪糕班㦸,整出嚟嘅實物都好吸引,吃入口雪糕好香滑,喺口入邊慢慢溶化,口感勝過市面上很多雪糕,班㦸皮都好軟綿綿,我都有食過很多種班㦸,但皮可以做到咁美味,真係好難搵到,真係好好好味😋😋😋😋
2021-12-10
2021-11-19 522 瀏覽
最近我先知道原來藍田有一間又一戟。作為好鍾意食又一戟嘅我,一定係即刻就去食!🤩🤩------------------------------去到我發現依家$18就有八球唔同味嘅雪糕。但係因為我已經食咗夜晚,已經有啲飽飽地,所以我就冇食到雪糕就揀咗班戟!😗😗------------------------------我同我朋友都嗌咗士多啤梨雪糕班戟!🤤士多啤梨都有好多,唔係剩係得個面有,食到中間都有士多啤梨!而我個雪糕就揀咗豆腐味雪糕😋。其實個雪糕更接近豆漿味,但好好食,所以我都滿意🥰!
2021-10-15 424 瀏覽
呢一盒8球雪糕20蚊都唔駛,好抵食!份量幾多,又可以試咁多隻味,真係見到都開心!味道方面 -朱古力🍫:甜中帶苦,唔會死甜,入面有朱古力粒~.士多啤梨🍓:酸酸哋,間中會食到士多啤梨籽~.抹茶🍵:抹茶味幾香,唔會太甜.香芋💜:正常香芋味~.雲尼拿🤍:呢隻都正常~.芒果🥭:係偏化學嘅果味~.薄荷朱古力💚🍫:薄荷味重,有朱古力粒~.曲奇🍪:質地黏,有曲奇碎,曲奇味香,呢隻係我最鍾意嘅味!❤️❤️❤️.平平地又食得開心,不錯嘅甜味!🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨

味道方面 -

朱古力🍫:甜中帶苦,唔會死甜,入面有朱古力粒~
士多啤梨🍓:酸酸哋,間中會食到士多啤梨籽~
抹茶🍵:抹茶味幾香,唔會太甜
香芋💜:正常香芋味~
雲尼拿🤍:呢隻都正常~
芒果🥭:係偏化學嘅果味~
薄荷朱古力💚🍫:薄荷味重,有朱古力粒~
平平地又食得開心,不錯嘅甜味!🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨

8號瘋球
2021-10-14
1 分鐘 (外賣自取)
8號瘋球
2021-01-25 815 瀏覽
又一戟除咗食班戟之外,仲有賣雪糕。見到價錢幾抵,仲有成八球雪糕,就即刻買咗嚟試。今次試咗好多款口味,我最鍾意荔枝、豆腐、曲奇味、咖啡味。荔枝味發出淡淡嘅水果香。豆腐味就真係好似食緊豆腐花咁,幾得意。曲奇味仲會食到粒粒曲奇,好creamy。咖啡味好香濃。
外賣自取
2019-08-21 1285 瀏覽
今日放工又心思思想去又一戟,試左新野木木康雪糕pancake仲有兩球雪糕可自選味道仲問老闆娘可唔可能唔要焦糖醬轉朱古力醬超級nice的老闆娘當然唔會托手掙啦所以今次係改良版的木木康朱古力雪糕pancake配朱古力醬。Pancake皮每次都係即叫即整吹凍一陣後就會唧cream, 然後再放上雪糕球,跟住再灑自選的口味配料。。。如香蕉﹑木木康﹑士多啤利等等,之後捲後放入筒後再用cream圍邊,最頂頂再加多一球雪糕/生果等配料。用料爆滿
今日放工又心思思想去又一戟,試左新野木
木康雪糕pancake

木木康雪糕班戟
木木康雪糕班戟
  • 雪糕班戟
2019-08-17 248 瀏覽
藍田匯景的又一戟的選擇很多,價錢大眾化。。。。。。有咸有甜,幫襯多次也只是食過甜的,下次要一嘗咸味道的班戟。今次一如以往,order了雙球雪糕---朱古力味(內有朱古力粒粒) and香芋味雪糕味道選擇還有好多: vanilla 、green tea 、mango 、mint chocolate等等。。。。而咸味班戟則有咸牛肉﹑粟米磨菇等等價錢大約$25-30蚊左右,平價之選。重要一提是女店員很nice 和禮貌,老闆也很好,若大家經過開不防幫襯一下。真心推介

而咸味班戟則有咸牛肉﹑粟米磨菇等等
價錢大約$25-30蚊左右,平價之選。

真心推介

雪糕
雪糕
  • 班戟﹑雪糕
2019-03-16 899 瀏覽
之前買過一個楓糖香蕉芝士班戟, 結果個班戟餅身整硬到曬 ,明顯見到嗰班戟對摺嗰個位係裂開曬嘅,已經有D失望等左陣,今次再去買,拎到個班戟嗰陣時勁失望, 嗰班戟餅身得嗰少少算係暖,拎落手即刻扁咗,揭開一睇,裏面啲芝士未溶曬,心諗算啦, 食到中間就到底先見到啲餡, 話說講明楓糖香蕉芝士班戟但係完全食唔到楓糖味, 成個班戟可以話係冇甜味, 如果嗰陣時勁多人等住排隊唔會咁嬲,但係明顯嗰個時段好少人,我諗如果下次再去買係完全唔會考慮買呢個
2019-01-06 785 瀏覽
又一戟呢一個名呢雞聽就聽到好多次原來喺藍田都有分店咁梗係肥家要去試下啦坦白咁講呢一啲雪糕班戟通常都係一啲日本甜品舖頭先有 所以一啲都唔平 但係喺背景呢啲小店到廿零蚊一個雪糕班戟肥雞覺得好抵咁今次呢肥雞就是咗個芝士蛋糕配雪糕班戟雪糕呢就揀咗薄荷味佢啲芝士蛋糕應該係用啲高水準嘅甜品因為真係好香芝士味但係一啲都唔漏 啱曬肥雞佢除咗畀兩球朱古力薄荷雪糕之外仲好大方咁樣吱咗好多忌廉完全啱曬肥雞
2018-12-18
難得放假,一個人係藍田行街買左個曲奇脆脆班戟有得揀雪糕,不過老闆娘話最多人揀都係cookie & cream味老闆好nice,仲好貼心比左兩張紙巾驚溶。淨係個賣相,睇到都好幸福食落曲奇味好濃!又唔會太甜
難得放假,一個人係藍田行街
買左個曲奇脆脆班戟

老闆好nice,仲好貼心比左兩張紙巾驚溶。
淨係個賣相,睇到都好幸福

食落曲奇味好濃!又唔會太甜
2018-09-22
2018-08-16 673 瀏覽
十幾年前巳愛上又一戟,當時只係葵涌廣埸有,見证住佢哋又一樓嘅小舖,搬上三樓嘅大舖, 由不起眼嘅鋪頭變成龍頭大舖。 每一次見住兩位男士熟練嘅手勢,都覺得好有藝術感, 雖然係街頭小食但佢哋都充滿細心,每次都會付上餐纸予顧客。今次去匯景探朋友, 原來佢都有啲似葵涌廣場, 有各式其色嘅小食店, 最令我驚喜嘅就係見到呢間又一戟, 舖內其中一位舊面孔, 帶住妻兒一齊開鋪。多口嘅我就同佢傾咗幾句, 店主都好驚訝我係由一樓開始巳幫襯…… 佢哋而家都喺旺中同藍田開分店。鄧鄧鄧鄧, 專一嘅我都係揀熱香蕉朱古力班戟, 最鍾意佢熱辣辣,個皮係煎到好脆嘅, 之後就睇店主魔術手嘅表演, 佢快速嘅將香蕉放喺入面, 然後就好有美感咁唧上朱古力醬,之後摺二摺就上, 味道依然好味。

2018-08-12
  • 熱香蕉朱古力班戟
We were walking around Sceneway Plaza looking for take out to buy home on a rainy Friday night. Suddenly we see a guy walking around with 8 small scoops of ice cream and he looked like he was having the time of his life. At that moment we knew we had to find out where he got the ice cream! The plaza can be confusing with its maze-like layout but after following the wafts of sweet eggy deliciousness we found the store Turns out they sell not only ice cream but crepe desserts as well. All the ic
Turns out they sell not only ice cream but crepe desserts as well. All the ice cream flavours we got were delicious and we were surprised by how strongly the flavours came out! I’ve had this kind of “cheap” ice cream at other places before but the flavour was a lot milder than this place. We will definitely come back again, hope to try their crepes next time!
外賣自取
2018-06-12 397 瀏覽
行經又一戟,知道晌葵芳成名,又見到好多人食雪糕pancake, 所以忍唔住要食。嗌左菠蘿火腿pancake, 當然唔止菠蘿、火腿啦。其實仲多左塊生菜,同有沙拉醬做汁。所有pancake 即叫即整,唔會預先整定,所以pancake新鮮香噴噴。因為咸pancake,所以扁平扇形。如果食雪糕甜pancake, 就整成一個長cone,仲加有生果同cream😋 基本上十分鐘內有得食,有好西食等一陣都無所謂啦,係咪先~

基本上十分鐘內有得食,有好西食等一陣都無所謂啦,係咪先~

2018-06-11