❀ BÀRBAR #灣仔 ❀❗️人氣新開滋味無窮西班牙餐廳❗️——————————————————灣仔最近新開左間高質西班牙餐廳,係我最喜愛西班牙餐廳pica pica嘅姊妹店,開業冇耐已經人氣不斷🔥兩間餐廳所售賣嘅食品有類似但不相同,但同樣美味😋生日嘅話仲會有即影即有同生日蛋糕,慶祝一流!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Charred Deboned Beef Ribs (200g), roasted pumpkin purée, mojo rojo, mojo verde $288 (4.2/5)去咗骨嘅牛肋骨肉質軟腍,表面仲要烤得焦脆,火候控制得好好👍🏻配上三款不同顏色嘅醬汁,分別為南瓜醬、辣醬、青醬,各有特色,非常吸睛。.☞ Grilled iberico pork and cuttlefish paella $125 (small size) (4.3/5)Paella有分大/細size,非常體貼。Pica pica嘅西班牙海鮮飯一向係我嘅最愛,嚟到barbar都冇令我失望🥰進食前侍應會先將忌廉撈勻,令每一粒飯都充滿醬汁,亦軟硬適中,非常滋味。今次揀咗豬肉同埋墨魚,冇諗過豬肉居然帶點爽口,有啲
❀ BÀRBAR #灣仔 ❀
❗️人氣新開滋味無窮西班牙餐廳❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

Paella有分大/細size,非常體貼。
今次揀咗豬肉同埋墨魚,冇諗過豬肉居然帶點爽口,有啲似豬頸肉。墨魚亦都富有咬口,推薦✨
Grilled iberico pork and cuttlefish paella  Small

☞ Tuna Loin, caramelised onion, foie gras $265 (4/5)
係咁多道中相對普通少少,覺得吞拿魚嘅口感未夠滑溜🙈
鵝肝的確入口即溶,但份量偏少,而且略嫌同吞拿魚分割。

☞ Cheesecake $78 (4.3/5)
嚟到必定要食招牌芝士蛋糕🍰
係暖暖哋半溶芝士咁(雖然比起pica pica挺身少少,覺得pica pica稍為優勝),芝士味濃郁,配上酸酸甜甜雜莓雪糕🍦一流!
Cheesecake

☞ Spanish Torrija $78 (4.3/5)
係西班牙版本嘅法式西多,認為同lpm嘅口感有類似🤩
都係入口即溶好似燉蛋,超喜歡呢種口感!
再配上朱古力雪糕、餅乾碎、焦糖醬,邪惡但好好食😋
Spanish Torrija

——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4.1/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
同pica pica一樣水準一流,係間價錢合理質素又高嘅西班牙餐廳,而且仲有慶祝生日嘅服務,絕對想再回頭😆
Cheesecake
Spanish Torrija