2023-10-06 229 瀏覽
開咗咁耐,一直想嚟試😆因為見有大玻璃窗,勁打卡able!! 不過價格就同一般打卡cafe差唔多, $130 up所以一直未有衝動嚟🥲 今次同同事 gathering所以 OpenRice book左,餐廳唔算有特別lunch set,不過有啲每日精選平少少咁。午餐加錢加要沙律/湯,或半價有特色飲品。我今次叫左個煎大蝦・龍蝦鰹魚湯扁意粉配玄米茶latte ($181)意粉煮得剛好,不過蝦得一隻,唔太值呢個價錢。意粉味道正正常常,冇驚喜。飲品味道正正常常,都唔算有驚喜。同事叫咗個明太子意粉,佢本身好鍾意食明太子,但係個面同個味都覺得完全唔好食,所以最後佢食咗¼都冇。最後叫咗一個焙茶卷蛋同開心果麻糬卷蛋。本身焙茶都想要麻糬,但係已經賣晒。兩個卷蛋比較,開心果麻糬好食好多。焙茶個味唔算好出。如果會再嚟食,我應該會因為個開心果麻糬卷蛋過嚟🤣🤣🤣