2017-10-22 1345 瀏覽
星期六晚同親戚食飯,穩穩陣陣食稻香超級一定冇錯。六點左右人流還算ok,大多數客都係揀火鍋,不過我地就炒小菜為主。蜜汁叉燒。色水熱度都唔錯,但肉質就感覺唔多新鮮。燒腩仔。呢個就very good啦。皮燒得好脆好香囗,肉入味又唔會咸過頭,半肥瘦食出口感。沙嗲肥牛粉𢇁煲。香口夠鑊氣,肥牛份量超出想像,所以略嫌粉絲唔夠多。肥牛就有少少過熟,鞋鞋地,但可以接受。金沙什菌脆瓜,正呀!咸蛋王蓉作為醬料,送飯一流,而翠玉瓜炒得啱啱好,爽口。柚子蜜焗肉排,掂!肉排嫩口夠入味,柚子汁甜甜地好夾,個汁完全唔油膩,又係一個令人不斷爬飯嘅理由。翡翠鴛鴦蚌。雙蚌好爽,配豆丶木耳同紅黃椒都好味。粉葛赤小豆排骨湯,好飲!材料好足好香冇味精,份量足,六個人每人可以飲兩碗。老實講,呢餐飯嘅質素本來唔錯,但因為人手短缺令到形象減半。落左枝啤酒要催。叫左三碗白飯又係要催,唔明點解最後白飯送上泥時已經凍左。叫左碟蒜蓉炒芥蘭又係要催,催到變左臘味炒芥蘭原來係人地果枱。再催結果話芥蘭賣哂😰眼見人流愈來愈多但員工都係十隻手指數得哂,最後都費事煩埋單自己走去cashier找數
蜜汁叉燒。色水熱度都唔錯,但肉質就感覺唔多新鮮。
翡翠鴛鴦蚌。雙蚌好爽,配豆丶木耳同紅黃椒都好味。