2018-09-14 455 瀏覽
身為失業大軍嘅我,近排專注嘅唔係搵工,而係四圍搵朋友周街吃喝玩樂,無計啦,以前太專注返工,家下覺得要爭取返時間去玩,哈哈。今日就約左朋友去食觀塘嘅HIM,事關佢要係呢頭返工。我地叫左個野菜雞肉炒烏冬拼燒汁八爪魚串($64) 同埋 香蒜辣味大蝦立貝炒意粉($70)兩個人齊齊分,每個餐可以跟沙律或者餐湯,另外再有一杯餐飲跟。我地2個都叫左沙律,無計啦,天時暑熱嘛,沙律夠哂凍,沙律入面有蟹柳、生菜等,口感都幾豐富,再撤左D蟹籽係上面,食落卜滋卜滋,好食!本身望到個意粉以為會無咩味,事關唔似平時食開果D有D蒜油係上面。呢個意粉炒得黎無泛油光的黎,佢係有好重嘅蒜香味!但我唔覺佢有辣,唔夠出。大蝦都幾爽口彈牙,貝都算大粒,又有D黃椒、紅椒、西蘭花同紅蘿蔔伴下碟,係道幾健康好食嘅菜。呢個野菜雞肉炒烏冬拼燒汁八爪魚串同樣都係好充料,調味都幾好,咸甜剛好,仲俾左串八爪魚做餸,唔洗$70就落得場。性價比好高,抵玩抵去。

今日就約左朋友去食觀塘嘅HIM,事關佢要係呢頭返工。

香蒜辣味大蝦立貝炒意粉

野菜雞肉炒烏冬拼燒汁八爪魚串

性價比好高,抵玩抵去。
2018-09-13
香蒜辣味大蝦立貝炒意粉